4 najboljši načini, da preženete popoldansko utrujenost v službi

Vse poznamo občutek v dnevu, ko glava postane težka, oči se sumljivo zapirajo, misli 'štrajkajo' ... Vse lepo in prav, saj bi si privoščile kratek dremež, a kaj ko smo še v službi in si tega ne smemo dovoliti! Si znate pomagati in premagati utrujenost? 

Promocijsko sporočilo, 21. 7. 2020
4 najboljši načini, da preženete popoldansko utrujenost v službi - Foto: Profimedia, PROMO, Unsplash

Seveda ni nobena skrivnost, da lahko pomaga kava (če jo pijete), a vseeno ta ni tako učinkovita kot nekateri drugi 'triki', ki jih delimo z vami. In upamo, da z našo pomočjo nikdar več ne zakinkate na delovnem mestu.

1. Sprehodite se na svežem zraku

Izkoristite odmor in se odpravite ven. Že 10-minutni sprehod na svežem zraku in obenem izpostavljenost naravni svetlobi lahko preženeta utrujenost. Telo namreč potrebuje stalen dotok kisika, ki omogoča pretvarjanje glukoze v energijo, njegovo pomanjkanje pa upočasni delovanje organov, kar se odraža tudi v nižji storilnosti, slabem počutju, glavobolih in splošni utrujenosti.

2 Vaje za ratezanje z učinkom prebujanja

Ko čutite, da vam zmanjkuje delovnega zagona in da postajate izčrpani, vstanite in naredite nekaj razteznih vaj. Dolgotrajno sedenje lahko pripelje tudi do utrujenosti mišic, kar vpliva na naše celotno počutje. Prebudite mišice in sebe z razteznimi vajami, da se boste lahko ponovno osredotočili na delo. Nekatere od primernih vaj so na primer kroženje z glavo v eno in drugo smer, dvig in spust ramen, kroženje z rameni, dvig in raztezanje rok v zraku, rotacija trupa, priklon naprej in navzdol, stanje na prstih ...

3 Poživljajoča glasba s čisto posebnim ritmom

Dobra glasba poživi um in uravnava razpoloženje. Prava vrsta glasbe namreč prestavi dejavnost možganov iz desnega čelnega režnja v levega, zato naj bi glasbena terapija izboljšala spomin, učinkovitost, motorične spretnosti, koordinacijo, koncentracijo in inteligenco ter znižala krvni tlak in raven stresa. Izberite poživljajočo, uravnovešeno in harmonično glasbo, uglašeno z naravnimi ritmi vašega telesa, in vaša zmožnost razmišljanja se bo hitro izboljšala.

4 Energijska pijača z inovativno formulo

Ko takole jezdite skozi delovni dan in se ciljna črta zdi še oddaljena, si lahko privoščite tudi pijačo, ki vam bo skrajšala pot. Ste že poskusili Red Bull® Zero? Njegova prednost je na primer, da spada v kategorijo pijač brez sladkorja. Vsebuje enake glavne sestavine kot originalna pijača Energy Drink – kofein, tavrin in nekatere vitamine skupine B – vendar ne vsebuje sladkorjev, temveč zgolj nizkokalorična sladila. Po teh se razlikuje tudi od Red Bulla® Sugarfree, zato je drugačnega okusa, bolj podobnega okusu Red Bull® Energy Drink.

250-mililitrska pločevinka pijače Red Bull® Zero vsebuje 80 miligramov kofeina, kar je približno enako kot skodelica doma skuhane kave. Ker vam zagotavlja enaka 'krila' kot pijača Red Bull Energy Drink, je Red Bull Zero® zelo priročna izbira za dolg dan v službi.

Najbolj brano