Vas mučijo strije? Izvolite TA fantastičen trik, kako jih odpraviti!

Zvezdnice so ponorele za spodnjimi triki. Tako lepo diši, popolno ... Le kaj je bolj blagodejno: kokosova voda, olje ali mleko?

Lepota, 13. 9. 2017

Vas mučijo strije? Izvolite TA fantastičen trik, kako jih omiliti!

Med drugo svetovno vojno so zaradi primanjkovanja infuzije vojakom intravenozno dajali kokosovo vodo. Kaj lahko po tem podatku še rečemo koristnega o tem vsemogočnem sadežu? Še veliko! Odvisno od načina njegove obdelave, je zdravilno moč kokosa mogoče uporabljati na več načinov.

Kokosova voda

Kokosova voda je tisto, kar najdete takoj, ko oreh odprete. V tropih se ta naravna in osvežilna voda že od nekdaj pije neposredno iz sadeža (po slamici ali brez nje), v zadnjem času pa je postala priljubljena po vsem svetu. Dokazano je bogata z minerali, kalcijem, magnezijem in kalijem.

Ker ne vsebuje drugih substanc, je kokosova voda izjemno blagodejna pijača za športnike. Tekočina hidrira in osveži organizem, pospešuje celjenje, naravno zdravi mačka in znižuje krvni pritisk. Madonna, Rihanna in Demi Moore jo uživajo vsak dan.

Kokosovo mleko

Kokosovo mleko se pogosto zamenjuje s kokosovo vodo. V nasprotju z vodo mleko ni naraven produkt rastline, temveč se ga pridobiva iz kokosovega mesa (lahko ga kupite ali naredite sami). Govorimo o gosti beli tekočini, ki jo lahko pijete, za nego kože pa se uporablja kot zamenjava za kokosovo olje.

Kar zadeva hranilne vrednosti, mleko pospešuje delo žleze ščitnice in imunskega sistema, ščiti ledvice in jetra ter rešuje težave s slabokrvnostjo. Ne vsebuje laktoze, zato je kokosovo mleko odlična zamenjava za kravje mleko.

Kokosovo olje

Gwyneth Paltrow ga je uporabljala, da bi z njim pobelila zobe, Gisele Bündchen kot zaščitni faktor, Kourtney Kardashian kot masko proti popokanim kapilaram, Jessica Alba pa proti strijam.

Kokosovo olje se cedi iz mesnate snovi kokosa. Uporablja se ga lahko v prehrani, vendar je veliko bolj znana uporaba v kozmetiki. Kokosovo olje kožo čisti in hrani ter ji služi kot emulgator v številnih izdelkih za nego kože (čistilcih, losjonih, pilingih, balzamih) in za nego las.

Prevedla in priredila: Petra Windshnurer

Preberite še: "Odkar sem samska, na sebi najdem polno nepravilnosti"

Priporočamo tudi: Čudovita vaja, ki vam pomaga 'pobegniti iz svoje glave'

Najbolj brano