Triki, s katerimi bodo vaši lasje postali zareees lepi

Opustite vsakodnevno maltretiranje las!

Lepota, 30. 8. 2017
Triki, s katerimi bodo vaši lasje postali zareees lepi - Foto: Unsplash.com/Brooke Cagle

1. Uporabite lak za lase

Privoščite lasem ekstra volumen, ki ne bo kar tako popustil, vaša pričeska pa hkrati ne bo trdna kot kamen kost. Moderne formule so bolj zračne in lahke, zato tak lak uporabite za kodre, ki se med hojo moderno in svobodno gibajo.

Nasvet strokovnjakov: Lak za lase nanesite po vseh laseh in jih počešite s krtačo – dobili boste dobro osnovo za kakršnokoli teksturo oziroma oblikovanje las. Z lakom za lase nato poškropite vsak pramen posebej, preden ga začnete toplotno obdelovati (feniranje, kodranje). Spnite vsak oblikovan koder (še navit) in pustite, da se ohladi, šele potem ga razčešite s prsti. Lahen končni nanos moderne različice laka za lase bo oblikoval vsak koder posebej, medtem ko bo lasem dodal sijaj.

2. Uporabite sprej za teksturo

Primeren je za vse ultra moderne pričeske, ki so videti kot manjši stilski spodrsljaj in gradijo imidž na izrazu kul, pa tudi za sodobne romantične preplete in zaplete las, ki nehote padajo in uhajajo iz šinjonov, kit, fig in čopov.

Nasvet strokovnjakov: Sprej za teksturo lahko nanesete po vseh laseh in ga postopoma dodajate za še več volumna in teksture ali pa ga popršite le ob korenih las za še bolj privzdignjeno pričesko ob glavi. Če ga nanesete zgolj na konice ali od sredine las do konic, bo pripomogel k naravnemu gibanju las med hojo. Za rokenrol vzdušje pa glavo nagnite navzdol in z njim popršite korene las in konice. Lase nato 'zavihtite' nazaj in nanesite končno (minimalno) količino spreja še po vrhu glave.

3. Uporabite suhi šampon

Videti boste urejeno neurejeni. Najboljša lastnost suhih šamponov ni samo vpijanje maščobe z lasišča in s tem 'umivanje' las, nove različice pudrov za lase se klasificirajo kot izdelki za oblikovanje volumna in matirane teksture.

Nasvet strokovnjakov: Suhi šampon se vedno znajde v moji torbi z najpomembnejšimi frizerskimi pripomočki. Uporabljam ga kot samostojni izdelek za oblikovanje pričesk. Šampon mora biti svilen, nežen in nikakor preveč pudrast. Za volumen, ki bo ostal na mestu, ga nasujte ali popršite točno tam, kjer ga potrebujete, nato lase razčešite, oblikujte s prsti in za konec še enkrat na hitro popršite s šamponom v prahu. Odlično se bo odrezal tudi za osvežitev frufruja ali las tik ob lasišču. Popršite ga na krtačo z mehkimi ščetinami in z njo počešite lase, da odstranite odvečno maščobo.

Prevedla in priredila Petra Windschnurer
Za splet priredila Ajda Hovnik Plešej
Fotografija: Unsplash.com/Brooke Cagle

Priporočamo tudi: Ena najuspešnejših slovenskih manekenk razkrila, kaj za svojo lepoto naredi vsako jutro

Preberite še: Čudovita vaja, ki vam pomaga 'pobegniti iz svoje glave'

Najbolj brano