To pomlad se vrača frufru, ki smo ga oboževali v 2000-ih: 3 pričeske, ki jih boste želeli pokazati svojemu frizerju

7. 4. 2024
Kako popolno oblikujete stransko razmaknjen frufru? Če lahko sklepamo po nekaterih zvezdnicah so te pričeske zopet v modi. (foto: Profimedia)
Profimedia

Kako popolno oblikujete frufru na stran? Če lahko sklepamo po nekaterih zvezdnicah, so te pričeske spet v modi.

V petih minutah prve epizode MTV-jevega resničnostnega šova The Hills se Lauren Conrad in Heidi Montag pogovarjata o prihajajočem razgovoru za delovno mesto pri reviji Teen Vogue - in še pomembneje, kako si bo Lauren Conrad uredila lase. Obe nosita frufru, ki sta ga zlikali na stran in ga utrdili z lakom za lase ... tako da noben las ne bo izstopal, ko bo v hollywoodskih gričih nekoliko vetrovno. Ko Lauren Conrad prejme telefonski klic, s katerim jo obvestijo, da je njen razgovor za službo preložen, odhiti v kopalnico in se vrne s povsem drugačno pričesko: z voluminoznim frufrujem, ki bi ga morda nosili, če bi imeli dolge lase med letoma 2006 in 2008.

Ne spreglejte:

Če jih niste pomotoma izbrisali, imate verjetno še vedno nekaj teh fotografij na spominski kartici svojega dobrega starega digitalnega fotoaparata, nujnega pripomočka tistega časa. Konec 2000-ih ni bil le precej slab čas za naše lase, ampak tudi čas, ko smo prvič spoznali, da je treba obleko, ki jo je vredno nositi, deliti tudi na takrat novem družabnem omrežju.

Estetika "indie sleaze" ne prizanaša pričeskam

Modni strokovnjaki estetiko tega obdobja zdaj imenujejo "indie sleaze", poimenovano po indie glasbi. Zato je logično, da se estetika poznih let 2000 in zgodnjih let 2010 danes vrača. Modni (in s tem tudi lepotni) trendi se razvijajo ciklično, pri čemer pogosto črpajo navdih iz preteklosti in jo na novo interpretirajo.

Na rdeči preprogi so zvezdnice, kot so America Ferrera, Keke Palmer in Dua Lipa, ponovno nosile pričesko, ki je bila priljubljena v tistem času: frufru na stran. Toda današnji videz ima zelo malo skupnega s tistim s konca devetdesetih let prejšnjega stoletja. Največja razlika je v tem, da ne uporabljamo likalnikov za ravnanje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Z današnjimi frufruji, počesanimi na stran, gre bolj za zabrisan, seksi volumen, ki ne spominja toliko na 2000. kot na 60. leta prejšnjega stoletja, desetletje, v katerem so je ta frufru na stran uveljavil.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by America Ferrera (@americaferrera)

Side Swept Bangs: frufru, počesan na stran, v slogu 2024

Frufru, ki je počesan na stran, je videti dobro na vseh, če je nekaj pramenov na obeh straneh in ne samo na eni.

Oblika obraza ima torej pri določanju, ali vam pričeska ustreza, drugotno vlogo, struktura las pa je lahko prava ovira, zlasti če imate zelo kodraste lase. Vprašanje je, koliko časa želite vsako jutro porabiti za sušenje. Priporočamo sušenje frufruja na majhni okrogli krtači pod visoko temperaturo z dokaj majhno močjo pihanja. Nato pramen za pramenom zvijemo, pritrdimo s sponkami in pustimo, da se na kratko ohladi - s tem dosežemo volumen. Pri tem ne potrebujete nobenih posebnih izdelkov. Če res želite uporabiti izdelek za utrjevanje, izberite lahek lak za lase za zaključek. Vse drugo bo lase samo obtežilo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selena Gomez (@selenagomez)

Ker pa se frufru tako ali tako hitro zamasti, priporočamo, da ga redno umijete nad umivalnikom. Ostale lase lahko spnete v čop, da jih ne zmočite.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Označili so jo za iznekaženo: Hollywoodska igralka Kristin Davis se je znebila polnil in vsi so presenečeni nad njenim videzom

Priporočamo tudi: Vse Zendayine pričeske v letu 2024, ki pišejo trende

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave