To je bizaren nov trend ličenja s TikToka, ki ga nihče ne zna pojasniti (tega raje ne poskušajte)

Nov trend s TikToka pozdravlja temne podočnjake. Poskušamo pojasniti trend, ki ga nihče ne razume.

To je bizaren nov trend ličenja s TikToka, ki ga nihče ne zna pojasniti (tega raje ne poskušajte) - Foto: Profimedia

Obstajajo trendi, ki so nam všeč v trenutku, ko nam jih predstavijo naši najljubši umetniki ličenja. Predvsem mislimo na vrnitev pričesk z začetka tisočletja, sijočo polt ali francosko manikiro.

Potem so tu še drugi trendi. Tisti, ki jih ne razumemo, ki nas zmedejo in kljub temu privlačijo mlajšo generacijo. V zadnjem času še posebej izstopa en pojav v aplikaciji Tik Tok, ki revolucionira svet lepote. Ideja za njim? Ustvarite lažne temne podočnjake z uporabo vijoličnih, črnih ali celo temno modrih senčil za veke. Da, pravilno ste prebrali.

Trend, ki je še posebej zanimiv dekletom mlajših generacij. Dokaz za to je, da je ena izmed njih predvajala nekaj sekund dolg video, ki si ga je ogledalo več kot pet milijonov ljudi. Od takrat jih na stotine objavlja svoje videe lažnih podočnjakov.

@sarathefreeelf

♬ GREEK TRAGEDY REMIX - Laura🍒

Kaj menimo?

Bodimo iskreni, medtem ko je svet lepote običajno samoizražanje, nas trend podočnjakov (še?) ni navdušil. Korektorji so naša velika zavezniki, s katerimi jih že dolgo skušamo prekriti. Mnoge blagovne znamke razkrivajo nove in izvirne tretmaje, da bi jih z različnimi tehnikami trajno odstranile. Torej ni govora o njihovem zavestnem poudarjanju.

Medtem ko so nekateri komentarji slavili opustitev lepotnih standardov in prikrivanje naravnih napak, je druge trend zmedel, saj so jih leta zasmehovali zaradi temnih podočnjakov.

Kakor koli že, čas je, da priznamo, da so se devetdeseta vrnila. Ne, ne samo zaradi ponovne združitve Spice Girls in bulerjev dr. Martensa.

Britanski supermodel Kate Moss je zaslužna za popularizacijo razmršenega videza pred skoraj 30 leti. Na vrhuncu svoje kariere je njeno suho, bledo telo očaralo oblikovalce in medije. "Heroin šik", za katerega so značilne izstopajoče ličnice, podočnjaki in splošen androgini videz, ki odraža odnos industrije. New York Times je to estetiko označil za "nihilistično" industrijo, ki jo poganjajo droge, zabave in seks.

Ameriške blagovne znamke so prevzele videz, medtem ko sta Calvin Klein in Tom Ford popularizirala kulturo dekadentnega propadanja in uničenja. Takratni predsednik Bill Clinton je celo govoril o heroinskem šiku in kritiziral fotografe, manekenke in kreativce, ki so ga spodbujali.

"Za prodajo oblačil vam ni treba glamurizirati odvisnosti," je dejal Clinton. "Poveličevanje heroina ni ustvarjalno, temveč uničujoče. Ni lepo; to je grdo. In tu ne gre za umetnost; gre za življenje in smrt. In poveličevanje smrti ni dobro za nobeno družbo."

Clinton je zadnja oseba, ki nas opominja, kje naj bo naša morala, vendar ima prav - olepševanje depresije ni prijetno.

Če Tik Tok zagotavlja, da so posledice naših neprespanih noči v modi, težko verjamemo. Po drugi strani pa ne bi bilo leto 2021 leto sprejema? Nič več ličenja, podočnjake nosimo ponosno, ne da bi jih morali narisati.

V lanskem letu je nastalo veliko trendov ličenja. Če niste za poudarjanje podočnjakov, si oglejte nekaj najlepših izmed njih.

1. Modro senčilo

2. Roza rdečilo

3. Živo rdeča šminka

4. "Cut crease" veke

5. Belo črtalo za oči

6. Lisičje oči

7. Dvojno črtalo za oči

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Pletene komplete bomo letos nosili kot Victoria Beckham

Priporočamo tudi: Gigi Hadid je pravkar nosila popoln zimski plašč iz Manga

Najbolj brano