“Riviera brunette” je nova priljubljena barva zvezdnic: Rjavo-zlat odtenek bo zaradi sijaja prevladoval spomladi

Ta bogat in topel rjav odtenek izgleda, kot da ste se pravkar vrnili z morja, nosijo pa ga zvezde od Jennifer Lopez do Hailey Bieber.

“Riviera brunette” je nova priljubljena barva zvezdnic: Rjavo-zlat odtenek bo zaradi sijaja prevladoval spomladi - Foto: Profimedia

Gigi Hadid je postala platinasta blondinka, Kendall Jenner in Kaia Gerber sta si temne lase pobarvali v bakrene odtenke in zdi se, da nas spomladanski sončni žarki vabijo k eksperimentiranju z dramatičnimi spremembami barve las.

Če pa niste pripravljeni na popolno preobrazbo podobe, obstajajo odtenki, s katerimi lahko le osvežite videz, med najbolj priljubljenimi barvami pa je trenutno Riviera ali Beached Brunette.

Kot že ime pove, daje vtis, da ste se pravkar vrnili z dopusta na eksotični plaži, kjer vam lase posvetlita sonce in sol (a brez poškodb, seveda). Dober primer tega stila sta nekdanji blondinki, Hailey Bieber in Dree Hemingway, ki sta si zatemnili lase z rjavo zlatim leskom. Pristajal bo tudi naravnim rjavolaskam, ki jim želijo lasje dodati malo razsežnosti in leska.

Izgleda še bolj naravno kot balayage, ker so prehodi bolj subtilni in se zdi, da svetlejši prameni sijejo na soncu. Za barvanje las v tem stilu uporabljamo tehniko ombre in balayage, zato so lasje temnejši pri korenu in svetlejši proti konicam, tako pa pridobijo na globini in teksturi.

Pri oblikovanju bo najboljši barvni učinek viden na valovitih laseh, kot da smo prišli s plaže, tako da tisti z naravno kodrastimi lasmi potrebujejo minimalno oblikovanje, tisti z ravnimi pa se lahko zatečejo k eni od tehnik kodranja las brez toplote.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 10 kosov, ki sestavljajo letošnjo pomladno garderobo: Ta oblačila se lahko prilegajo vsakemu slogu

Priporočamo tudi: Horoskop: To so skrite moči ženske, rojene v znamenju ovna

Najbolj brano