Lasje pomlad-poletje 2010

Spet smo bili radovedni kaj v aktualni sezoni narediti s pričesko in kako posrbeti za zdravje las. Našo radovednost je prijazno potešil Metod Tasič, vodja kreativnega tima pri Lassani, ki na vaša vprašanja tudi redno odgovarja v naši rubriki Svetovalnica.

Lasje pomlad-poletje 2010 - Foto: Fotografija promocijsko gradivo

Za vse, ki v novi sezoni iščejo navdih za nov slog oz. spremembo le-tega: kaj bi priporočali? Kakšne so modne zapovedi za pomlad 2010?

Vsak letni čas je tudi priložnost za razmislek in spremembo našega zunanjega videza. Modne smernice se menjavajo z vrtoglavo hitrostjo in le priložnost jim je treba dati, da nas oplazijo.

Letošnja pomlad je prinesla obilo vihravosti in hkrati uniformiranosti. Na eni strani govorimo o pričeskah, ki so postrižene po plasteh, da padajo svobodno, vihravo, lahko pa se odločimo tudi za zelo nežne kodre (valovitost). Po drugi strani prihajajo v ospredje pričeske, ki so postrižene v stilu 'gobice' ali v obliki 'box boba'.

Pri striženju moramo imeti v mislih osebo, kot individualno bitje in se tudi na ta način prilagajati posamezniku, da poudarimo njegovo izrazitost in temperament.

Katere barve so kar najbolj IN?

Trend letošnje pomladi so karamelni toni, ki so lahko svetlejši ali temnejši. Glavno pravilo letošnje sezone pa je, da poudarimo z barvo individualnost ter ton kože.

Tu so v ospredju toplejši toni, ki pa ne smejo biti preveč močni. Vsekakor so zaželeni izraziti kontrasti, ki delujejo nekako nehomogeno na letošnje oblike.

Na kakšne stvari mora biti ženska pozorna pri lasnih podaljških? (Oz. kako prepoznati slabe izdelke ali nekakovostne storitve še preden se zgodi kakšna lasna katastrofa.)

Pri lasnih podaljških moramo biti pozorni na same produkte – iz kod prihajajo in da nam frizer omogoči garancijo na te produkte. Po lasne podaljške pojdite k strokovnjaku, ki se že dalj časa ukvarja s tem, zato povprašajte malo naokrog. Saj veste reklama od ust do ust najbolj drži, zato se zanesite na priporočila znancev. Lasni podaljški morajo biti obvezno iz naravnega materiala (las).

Top izdelki/pripomočki za lase, ki bi jih morala imeti vsaka ženska (določena vrsta proizvoda, določene krtače, . . ) v domači kopalnici.

Obvezen pripomoček, ki bi ga morala imeti vsaka ženska v kopalnici je ploščata krtača iz naravnih ščetin. Ta krtača nam omogoči česanje brez trganja las ter daje lasem lesk in jih razelektri. Drugi obvezen pripomoček je v paketu – primeren šampon in regenerator, ki sta namenjena posamezni vrsti las. Prevečkrat se dogaja, da te stvari zanemarimo in jim ne posvečamo dovolj pozornosti. Nepravilna uporaba teh produktov skozi čas pusti nepopravljive posledice na laseh česar končni rezultat so razcepljene konice.

Ko se nam mudi na zmenek ali sestanek - kakšen trik ali dva: kako v nekaj minutkah ustvariti urejen videz (speti lasje, ravni lasje, . . )

Pri dolgih laseh je v torbici vedno dobro imeti kakšno gumico in sponko. Če nimamo dovolj časa lase enostavno spnemo v čop, ki je nekoliko višji in ga spodvijemo ter pripnemo, konice pa pustimo prosto padajoče. Za kratko pričesko imejte pri roki vedno kakšen nežen lak ali kremo. Kremo si nežno vtrite med dlani, pričesko nežno razmršite in počešite na stran. Na ta način boste dosegli nekoliko bolj igriv videz, a še vedno urejen. Lahko si pomagate tudi s kakšno sponko. Na zmenek ali sestanek pa nikoli z neumitimi lasmi, saj v tem primeru ne bo pomagalo nič od naštetega.

Priprava las na tople dni?

Po hladni zimi in toplih prostorih privoščite svojim lasem negovalno kuro. Lasje se v zimskem času zelo radi elektrijo, posledica tega pa je, da se konice lomijo. Priporočam obvezno striženje konic, kar bo preprečilo nadaljnje cepljenje las. Nahranite jih z vlažilno masko, katero lahko pustite na laseh eno uro. Lase si zavijte v brisačo, ki naj bo po možnosti segreta, saj bo toplota blagodejno vplivala na delovanje maske. Če radi eksperimentirate, potem je čas, da se ozrete za novo barvo, kar vas bo napolnilo z novo energijo in poživilo vašo osebnost. Zdaj je tudi čas, da v torbici s sabo nosite tudi sprej za lase, ki ščiti pred sončnimi žarki.

Najbolj brano