To je bizaren trend oblikovanja obrvi, ki ga obožuje Gigi Hadid

Spoznajte tehniko "milnih obrvi".

To je bizaren trend oblikovanja obrvi, ki ga obožuje Gigi Hadid - Foto: Profimedia

Se še spomnite močno narisanih obrvi, gelov, svinčnikov in geometrijskih oblik?

S poraslo priljubljenostjo znamke Glossier in oboževanjem naravnega videza, smo pred leti zamenjali tudi način nanašanja ličil. Namesto težkih, mat pudrov, narisanih obrvi in močnih senčil, zdaj raje nosimo lahke, svetleče podlage, poudarjamo negovanje kože, namesto ličil, oči imamo raje mačje, kot poudarjene, obrvi pa čim bolj naravne in košate.

V Vogue lepotnih video dnevnikih, kjer priljubljene zvezniške lepotice razkrivajo svoje skrivnosti ličenja, sta Madison Beer in Gigi Hadid predstavili enostaven način oblikovanja obrvi, soap brows. Obrvi, oblikovane z milom in čopičem spominjajo na laminirane, njihov videz je poln in košat, vsaka dlačica posebej pa je vidno prevzdignjena navzgor. Takšen videz smo do zdaj poustvarjali z obarvanimi in brezbarvnimi geli za obrvi, soap brows tehnika pa ustvarjen košat in naraven videz obdrži dlje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DANIELLE MARCAN (@daniellemarcan)

Kako oblikovati obrvi z milom?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WBCo, creators of Soap Brows (@soapbrows)

Oblikovanje obrvi z milom vključuje samo uporabo mila in vode. Ne glede na to, ali uporabljate milo v kosu, ali profesionalne brow kits, je skrivnost o končnem naravnem in polnem videzu obrvi uporaba primerne količine mila na obrveh. Čisto krtačko, ki je podobna tisti za nanos maskare, zmočimo z vodo in podrgnemo po milu, nato pa z gibi navzgor obrvi počešemo v željeno, prevzdignjeno obliko. Če se soočamo s prazninami znotraj obrvi ali asimetrijo, je priporočljivo za dopolnitev uporabiti še nežen svinčnik z voskom, ki pa ga ne uporabimo po celotni obrvi, temveč samo za izbris nepravilnosti - cilj je namreč pokazati naše naravne dlačice.

Priljubljenost soap brows tehnike raste tudi zaradi cenovne dostopnosti. Čeprav so na trgu produkti, ocenjeni okoli dvajsetih evrov, njihova učinkovitost ni nujno višja od trdih mil za en evro. Ne glede na to, kateri produkt uporabljamo, pa nam soap brows tehnika odšteje par minut iz naše jutranje rutine, naše obrvi pa pusti naravne, oblikovane in obstojne.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mélanie C | Make Up Artist (@melanie.cbz)

Lahko milo poškoduje obrvi?

Pri izbiri mila moramo upoštevati teksturo, sestavo in gostoto mila. Pri nanosu preveč gostega mila s krtačko, lahko obrvi postanejo trde, ob uporabi lepljivega mila pa lahko posamezne dlačice celo izpulimo. Pomembno je torej, da uporabljamo profesionalno in tehniki specifično milo, ob izbiri drogerijskega, pa je dobro testirati obnašanje mila na koži in dlačicah, preden ga nanesemo na obrvi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WBCo, creators of Soap Brows (@soapbrows)

Na te produkte prisegajo zvezdnice.

Patrick Ta, cena: 23 evrov

Soap Brows, cena. 17,50 evrov

Pears brezbarvno milo, cena: 1 evro

ICONIC London, cena: 23 evrov

The Body Shop, cena: 3 evre

Fotografije: Profimedia, Instagram, Pinterest

Preberite še: Vračajo se barvne kavbojke, a ne take kot se jih spomnite iz leta 2010

Priporočamo tudi: Bomo odslej vedno spale samo še v modrčkih? Kršimo še eno pravilo, ki velja v namene zdravja

Najbolj brano