5 korakov do mladostnih rok in lepših dlani

9. 1. 2021
5 korakov do mladostnih rok in lepših dlani (foto: Profimedia)
Profimedia

Hlad, razkužila in pogosto umivanje rok izsušijo kožo rok. Ali jih negujete dovolj?

Skrbimo za nego kože obraza, negujemo gube in drobne gubice, nanašamo serume, kreme in maske, ali enako skrbimo tudi za ostalo kožo? Še posebej glede rok, ki so skupaj z obrazom njen najbolj izpostavljeni del?

Vzdrževanje higiene in čistoče rok sta pomembnejša kot kdajkoli prej, a pogosto umivanje rok, razkužila, mraz, pa tudi suh zrak zaradi segrevanja izsušijo kožo rok, zato je pomembno poskrbeti za njihovo hidracijo, še posebej, ker se na dlaneh pozna naša starost. Obstaja pet ključnih korakov za ohranjanje hidriranih, mehkih in mladostnih rok.

1. SPF

Kadarkoli govorimo o negi kože in preprečevanju staranja, je prvi korak zaščita pred soncem in to ne velja samo za obraz niti ni omejena samo na plažo! Ne pozabite si nanesti kreme za sončenje na roke, kadar ste izpostavljeni soncu, tudi med hojo.

2. Hidracija

Voda, vedno! Poskrbite, da pijete priporočeno količino vode, pa tudi, da vaša koža dobi dovolj vode z vlažilnimi kremami, ki jih lahko nanesete večkrat na dan in vedno pred spanjem. Serumi in kreme proti madežem, če jih že opazite, so vedno dobrodošli.

3. Maska za roke

Nekajkrat na mesec rokam privoščite masko, nataknite rokavice in se sprostite približno 20 minut, ne da bi karkoli počeki. Poslušajte svojo najljubšo glavno, nahranite kožo in duha z 20-minutnim osebnim tretmajem na domu.

4. Piling

Nežen piling za roke enkrat na teden bo odstranil odmrle kožne celice in vaše roke naredil neustavljivo mehke.

5. Manikira

Ne glede na to, ali si manikiro privoščite v salonu ali sami doma, urejeni in negovani nohti prispevajo k splošnemu vtisu lepih in mladostnih rok.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kim Kardashian West in Kanye West se ločujeta. Vse, kar vemo o novici

Priporočamo tudi: Tako široke kavbojke in škornje letos nosijo najbolj modna dekleta

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk