4 napake pri vsakodnevni negi, zaradi katerih se vaša koža prezgodaj stara

Na videz nepomembne vsakodnevne navade, ki spodbujajo pojav gub in drobnih gubic.

4 napake pri vsakodnevni negi, zaradi katerih se vaša koža prezgodaj stara - Foto: Profimedia

Katere prakse veljajo za pravilne in katere napačne v rutini za nego kože? Na eni strani je dvojno čiščenje nujno, na drugi pa nepotreben korak. Vendar obstajajo nekatere prakse, ki ne glede na to, kako dolgo jih poznamo, prispevajo k starejšemu videzu kože in s tem se vsi strokovnjaki strinjajo.

Tu je nekaj napak pri negi kože, ki povzročajo prezgodnje staranje.

1. Ne uporabljate kreme za sončenje

Prekomerna izpostavljenost sončni svetlobi brez zaščite je najpomembnejši vzrok za rjave lise in gube. Vendar večina žensk uporablja kremo za sončenje samo v poletnih mesecih ali njihova zaščita kože temelji na BB kremi SPF15. Pravzaprav zaščita, ki jo ponujajo izdelki za ličenje, ni dovolj za preprečevanje prezgodnjega staranja. Vsakodnevno izpostavljanje soncu, tudi v oblačnih dneh, je odgovorno za 80 % znakov staranja na koži, zato je vsakodnevna zaščita pred soncem najpomembnejša poteza proti staranju. 

2. Za odstranjevanje ličil uporabljate čistilne robčke

Njihova uporaba lahko poleg tega, da zelo onesnažuje, škoduje zdravju kože. Večina čistilnih robčkov vsebuje kemikalije in alkohol, ki lahko dražijo in naredijo kožo suho, dehidrirano in občutljivo. Omeniti velja tudi, da robčki dejansko ne očistijo kože. To je razlog, zakaj večina žensk drgne obraz, poskuša odstraniti ostanke ličil, s čimer spodbuja pojav gub. Zato je treba za pravilno čiščenje in popolno odstranjevanje ličil in nečistoč uporabiti gel ali peno.

3. Pozabite nanesti vlažilno kremo

Vsi strokovnjaki za nego kože se strinjajo, da mora biti hidracija kože ena izmed vaših glavnih prioritet, če želite mlado kožo. Zaradi nezadostne uporabe vlažilne kreme je koža videti dehidrirana in groba. Omeniti velja tudi, da so gube zaradi dehidracije videti globlje in bolj intenzivne. Ustrezna hidracija s kremami in serumi zjutraj in ponoči velja za ključnega pomena za ohranjanje elastičnosti kože.

4. Prekomerni piling

Prekomerni piling lahko povzroči draženje kože in težave s fotoobčutljivostjo. Pogosta uporaba pilinga lahko odvzame tudi esencialna naravna olja, ki lahko upočasnijo celični metabolizem, pospešijo staranje in prispevajo k postopnemu redčenju kože. Piling lahko celo naredi kožo videti kot papir, ker bo njena zaščitna pregrada popolnoma uničena in ne bo mogla zadržati potrebne vlage.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Poglejte, kako je Julianne Moore za prosti čas kombinira najbolj trendne kavbojke tega leta

Priporočamo tudi: 10 parov belih poletnih sandal, ki se podajo k vsemu

Najbolj brano