To so največje lepotne laži vseh časov!

Seveda, te ustnice so brez polnila. To še lahko verjamemo. Ampak da je voda skrivnost za večno mladost? Temu ne nasedemo več. Razkrivamo lepotne laži in iščemo resnico. Odkrijte, kaj zares deluje, ko govorimo o negi in zdravju kože.

Lepota, 14. 3. 2017

Voda

1. "Pitje vode ohranja kožo mlado."

Vsak dermatolog vam bo povedal, da se notranje počutje zrcali na koži in da vsebnost vode v koži igra veliko vlogo pri različnih funkcijah kože, kot je ohranjanje zdrave povrhnjice. Mogoče ste v praksi to teorijo tudi preverili in ste zadovoljni z rezultatom, vendar do zdaj še ni znanstvenega dokaza, ki bi nam potrdil, da je pitje velikih količin vode res koristno za zdravje in kakovost kože ter da to prinaša večno mladost. Priporočen vnos vode za žensko je osem kozarcev na dan, a če bi jo popili naenkrat, bi jo telo nemudoma poslalo v ledvice. Tudi preveč popite vode je torej lahko škodljivo. Najboljši nasvet je, da čez dan pijete po požirkih in uporabljate kakovostne vlažilne kreme, ki bodo vašo kožo oskrbovali z vlago.

Ne glede na tip kože, kakršna je vaša, suha ali mastna, je ta lahko vedno tudi dehidrirana in občutljiva.

2. "Hladna voda zapre vse pore."

Zdravnik pravi, da to ni res, pa če si to še tako želimo verjeti. Dobro si oglejte obraze svojih prednikov in hitro boste ugotovili, po kom ste podedovali kožo, tudi razširjene pore. Te so trajne in stalne značilnosti vašega obraza. Če se napolnijo z umazanijo ali odmrlimi kožnimi celicami, pa so lahko videti še slabše. Edini način, da zmanjšate njihov premer, so nekateri laserski tretmaji, vendar tudi z njimi ne boste mogli zradirati prav vseh por, saj se nekatere na postopek preprosto ne odzivajo.

Maske za čiščenje obraza z glino bodo poskrbele, da lepotni ritual ne bo le prijetna nedeljska izkušnja, temveč tudi učinkovit postopek odstranjevanja nečistoč iz por.

3. "Iz jedilnika sem izločila mlečne izdelke, gluten in čokolado in moje akne so izginile."

Hrana lahko vpliva na občasne erupcije aken, vendar ni usodna za njihov nastanek in izginotje. Akne so kompleksna kožna bolezen, ki jo povzročajo številni dejavniki, kot so geni, hormoni in stres. Prehrana lahko vpliva na kožo, vendar ni edini krivec za akne, zato izločanje določene hrane, še zlasti če nanjo niste alergični, vaše kože ne bo čez noč očistilo teh nadlog.

Verjamemo v celostni pristop: odpravljanje stresa za uravnotežen življenjski stil, zdrava prehrana, bogata z antioksidanti, in kakovostna nega kože. Akne so kronična bolezen, njena intenzivnost niha, zato ne pozabite temu prilagajati izdelkov za nego kože.

Serumi in čistilna sredstva na osnovi cinka so idealni za nego kože, nagnjene h kronično povečanemu izločanju sebuma.

4. "Imam dobre gene, zato ne potrebujem posebne nega."

Ni dvoma, da so nekatere srečnice podedovale boljši lepotni paket, a tudi njim se ne piše dobro, če se bodo naslanjale samo na to dejstvo. V resnici šteje le to, kako za kožo skrbimo, saj je njeno staranje odvisno tako od posrednih (okolje in sonce) kot od neposrednih dejavnikov (geni). Nikar ne mislite, da se lahko tudi s povsem gladko in temno poltjo nastavljate soncu brez zaščitnega faktorja. In ne pozabite, da je starost več kot le gube. Poleg hiperpigmentacijskih madežev gre še za izgubo volumna kože, sončne pege, izgubo elastičnosti in pojav grobe povrhnje teksture kože. Ne glede na to, ali smo nasledili boljši ali celo najboljši lepotni paket, če ne bomo skrbeli za vzdrževanje, bomo vsi končali v istem košu staranja.

Na trgu so številne sestavine proti staranju, ki vzdržujejo kožo mladostno in vitalno: retinol, vitamin C, antioksidanti, sestavine, ki popravljajo negativne učinke hormonov ...

Preberite še: Sabina Remar: Prodrla v prestižno modno trgovino

Priporočamo tudi: Uršula Rihtar: Spoznajte oblikovalko mističnega nakita!

Najbolj brano