Tako preprečite prezgodnje staranje kože (odpraviti je treba vzrok)

Koža naj bi bila poleti še bolj občutljiva kot pozimi. Ko zunanji dražljaji, kot so sonce in temperaturne razlike, prestopijo določen prag, telo namreč odgovori z vnetnim odgovorom. To pa je po najnovejših znanstvenih raziskavah ključen dejavnik staranja. Kako si pomagati?

Promocijsko sporočilo, 13. 7. 2020
Tako preprečite prezgodnje staranje kože (odpraviti je treba vzrok) - Foto: PROMO

OBČUTLJIVA KOŽA

Izsledki raziskave, narejene v Franciji, trdijo, da je koža bolj občutljiva poleti kot pozimi. Ko govorimo o občutljivi koži, ne govorimo le o suhi občutljivi koži. Gre za kompleksen pojem, ki ga opredeljuje širok nabor terminov, povezanih z občutljivo kožo: občutljiva, razdražena in razdražljiva, netolerantna, reaktivna in hiperreaktivna koža. V večini primerov je koža rdeča, srbeča, boleča, pekoča, otekla in vroča, kar pomeni, da je ali je bila izpostavljena vnetnim procesom. Sprožilec vnetnega odgovora je vedno iritacija oziroma draženje kože, ki jo povzročajo različni dražljaji: mehanski – tujki, pritisk, poškodba, estetski postopki; fizikalni – UV-sevanje, ionizirajoče sevanje, mraz, toplota, vremenske spremembe; kemični – detergenti, mila, kozmetika, kisline, baze, težke kovine, alergeni, toksini bakterij; biološki – bakterije, virusi, glive, piki insektov; ter drugi – psihološki stres, hormonsko neravnovesje.


Trditev, da je koža poleti najbolj občutljiva, avtorji utemeljujejo s sklicevanjem na podnebne dejavnike, kot so sonce, temperaturne spremembe in klimatsko hlajeni prostori. Študija prav tako navaja, da je občutljiva koža pogostejša pri ljudeh s svetlejšo poltjo*.

*vir: The Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology, maj 2007

VNETJE – KLJUČEN DEJAVNIK STARANJA

Ko dražljaji prestopijo določen prag, telo odgovori z vnetnim odgovorom. Vnetni procesi se z leti stopnjujejo. Najnovejše znanstvene raziskave navajajo vnetje kot ključen dejavnik staranja. Da bi se uspešno spoprijeli z vnetno pogojenim staranjem, je treba dvigniti prag za škodljive dražljaje in nadzorovati vnetne procese.

PROTIVNETNA NEGA

Občutljiva koža potrebuje protivnetno nego, ki poleg zmanjševanja vnetnih procesov tudi obnavlja in stabilizira fiziološko bariero kože. S pravilnimi sestavinami lahko znake vnetja izrazito zmanjšamo. To vodi k dobremu počutju in pomembno izboljšuje kakovost ži­v­ljenja posameznika. Recovery serum + blagovne znamke Aikon je kozmetična prva pomoč in popolnoma ustreza tem zahtevam. Učinkovine klinično dokazano delujejo: protidražilno, pomirjajoče in proti srbečici. Visoka koncentracija omega esencialnih maščobnih kislin učinkovito stabilizira epidermalno bariero in znižuje transepidermalno izgubo vlage. Edinstveni serum takoj pomiri občutljivo, reaktivno kožo in zmanjša pordelost kože. Redna uporaba učinkovito ščiti pred UV-poškodbami, fotostaranjem in vnetno sproženim staranjem. Spodbuja sintezo kolagena, ohranja zdrav in mladosten videz. Izdelek je dermatološko preizkušen in primeren za vse tipe kože. Vključite v svojo kozmetično rutino Aikonov Recovery serum +, da preprečite prezgodnje staranje.

Svoj Recovery serum + lahko naročite na sales@beaikon.com.

Najbolj brano