Reese Witherspoon: Lepa hollywoodska igralka, ki smukne v kožo debele pujse

Zapisano v naslovu ni vsakdanje, a Reese Witherspoon si s tem ne beli glave.

Lepota, 8. 2. 2017

Reese

Še več, v vlogi Rosite v animiranem filmu Zapoj, ki je na naša filmska platna prišel v začetku letošnjega leta, je neizmerno uživala, z nami pa z veseljem deli izkušnje o filmu, ki je osvojil tudi naša srca.

Ste veseli sodelovanja z Illumination Entertainmentom?

Oh, ja, bila sem navdušena nad idejo, da bom delala s Chrisom Meledandrijem in Illumination. V naši hiši smo veliki ljubitelji filma Jaz, baraba in Minioni so najljubši film mojega najmlajšega sina, tega smo res veliko gledali. Mislim, da so odlični pri ustvarjanju filmov, ki jih imajo radi tako odrasli kot otroci vseh starosti. Rada sem del kakovostnega družinskega Epska pustolovščina filma, ki slavi življenje.

Kaj vam je najljubše pri izposojanju glasu za animirani film?

Sproščujoče je in ustvarjalno. In možnosti je neskončno! Izkušnja biti brez omejitev je nekako čarobna. 

Tako kot v filmu Hoja po robu, nagrajenem z oskarjem, ste tudi tu vse pesmi zapeli sami. Kakšni so vaši občutki tokrat?

Zares dobri. Imeli smo odlične glasbene producente, kot je Harvey Mason, ki je neverjeten in zelo spodbujajoč. Neštetokrat mi je pustil zapeti Firework in Shake it Off! Res so mi pomagali v vseh pogledih.

Mame po vsem svetu bodo vzljubile Rosito.

Upam, da res, saj je ona tista 'nevidna' mama, ki je nihče ne upošteva, čeprav ima v srcu pesem. Mislim, da se lahko marsikatera mama po svetu z njo poistoveti, in upajmo, da bodo otroci cenili to, da so bile njihove mame, preden so to postale, resnične osebe, ki so imele svoje sanje.

Da jo je začel ceniti, je njen mož potreboval kar nekaj časa ...

Ja, prav zato se mi zdi lep trenutek, ko Rositin mož steče na oder in jo poljubi.

Kako pomembno je, da je Rosita izbrana za pevsko tekmovanje?

Zelo pomembno, saj se počuti nevidno. In mislim, da se veliko žensk počuti tako, ko postanejo mame in nehajo delati; ne vedo, kako se bodo vrnile in ali bodo še kos stvarem. Nekatere ženske izgubijo identiteto. Tako je res odlično, da je Rosita dobila priložnost, saj je navdušena, da je del te skupine.

V njej je veliko moči in poguma.

Ja, čeprav se počuti malo poraženo, ker ne zna svojih korakov. Ima pa nato svoj veliki trenutek v trgovini, ko misli, da je nihče ne gleda. Rada gledam ljudi, ki plešejo in se zabavajo brez strahu, kaj bodo o tem rekli drugi. Nekaj res lepega je v tem. 

Rosita

Vsi se lahko poistovetimo z njenim strahom pred polomom.

Zagotovo!

"V življenju sem bila že večkrat prestrašena, vendar moraš biti pogumen in poskusiti. In zagotovo pomaga, če se zadeva dobro izide, saj ste potem pripravljeni na še večji skok."

Kaj vam je všeč v zgodbi?

Všeč mi je, da ima sporočilo, polno upanja, in da so v njem večgeneracijski liki. V filmu je predstavljeno veliko odličnih vidikov družine.

Zakaj mislite, da je Garth Jennings, katerega režijski prvenec v animaciji je Zapoj, pravi režiser za ta projekt?

Mislim, da je Garth opravil veliko delo, saj je bil sočuten do vsakega značaja. Razložil mi je, zakaj je povezan z Rosito in kdo je bila ona v njegovem življenju. Odlično je, če h karakterju pristopiš človeško in z razumevanjem. Imeli smo občutek, da je bil pravi vodja, in to je počel z veliko dobrote in prijaznosti. Za nekoga, ki te tako podpira, želiš storiti vse.

Poleg tega je Garth glas gospodične Crawley, tajnice Buster Moona ...

Ljubim gospodično Crawley, zelo je smešna! Način, kako hodi v svojih malih ortopedskih čevljih, me res nasmeje.

Zapoj v svojem jedru govori o razmerjih. Film je tudi ljubezensko pismo glasbi. Kakšno vlogo pa igra v vašem življenju?

Všeč mi je, kako film vzpostavlja konflikte in sposobnost njihovega reševanja. To ima ogromno moč! Glasba je tudi velik del mojega življenja. Odraščala sem na jugu in poslušala veliko kantri glasbe, zaradi česar sem hotela postati pripovedovalka zgodb.

Kaj ste menili o filmu Zapoj, ko ste ga videli?

Bila je velika kinematografska izkušnja. Napeto je bilo in bila sem presenečena, kako zelo čustvena sem bila na trenutke.

So uživali tudi vaši otroci?

Bilo jim je všeč! Lepo je, če sodelujejo pri nečem 'mojem'. Slišali so me vaditi pesmi ves čas, zato so se počutili zelo vpletene ...

Pripravila Nina Pretnar

Preberite še: Mercedes-Benz Fashion Week Ljubljana: Prihaja aprilska edicija mednarodnega premium teden mode

Priporočamo tudi: 3 čarobne ljubezenske knjige

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri