Prisha Alfirev Justinek: Spoznajte njene lepotne trike in skrivnosti osebne nege

Manekenka Prisha Alfirev Justinek (Immortal Models Management) o združenem kraljestvu lepotnih trikov iz zaodrja mode in lepotnih skrivnostih osebne nege. Me se že spogledujemo z mislijo, da bi sem ter tja prešpricale jutranje ličenje.

Lepota, 4. 11. 2016
Prisha Alfirev Justinek: Spoznajte njene lepotne trike in skrivnosti osebne nege

1. Trije najljubši lepotni izdelki v moji toaletni torbici ...

Šminka, parfum in lak za nohte.

2. Moji koži najbolj škoduje ...

Stres, neprespanost, dehidracija, spreminjanje make-upa večkrat na dan.

3. Tri besede, ki najbolje opišejo moj vsakdanji videz ...

Preprost, udoben, naraven. Sem zelo preprosta oseba, veliko mi pomeni, da se v oblačilih dobro počutim, tako da za moj vsakdanji videz udobje postavim pred modo. To ne pomeni, da udobno ne more biti modno, a več mi pomeni kaj drugega, kot vsako jutro eno uro razmišljati, kaj bi oblekla.

Moda je moj poklic, služba, obveznost, mislim, da takrat, ko delam, izpolnim vse želje po urejenosti od glave do peta, tako da je v zasebnem življenju moj vsakdanji videz res sproščen, tudi ličim se ne. Ko sem v tujini, pa bi lahko rekla, da obstaja neka nepredpisana uniforma za manekenke, to so črna oprijeta oblačila, minimalno nakita in ličil, tako da se moj vsakdanji videz razlikuje glede na to, kje sem in kaj delam.

4. Najboljši lepotni nasvet, ki mi ga je dala mama ...

»Ne nosi make-upa, ta te samo postara, najlepša si naravna.«

5. Najboljši lepotni trik, ki sem se ga naučila od vizažistov v modnem svetu ...

Tako rekoč vse, kar znam, sem se naučila v teh sedmih letih, odkar se ukvarjam z manekenstvom; od najbolj osnovnih stvari, kot je priprava kože na ličenje, do zaključkov. Se mi zdi, da to niso triki, ampak pravilni postopki. Če si želiš na primer namazati ustnice, začneš s pilingom, potem jih nahraniš z vazelinom, popudraš, obrobiš z barvico, celotne ustnice pobarvaš z barvico, nato naneseš šminko. Pri obrobi ustnic si lahko pomagaš tudi tako, da se z osvetljevalcem namažeš nad in pod ustnico, da izpostaviš rob in lažje vidiš, kje narediti črto. Da nimaš šminke na zobeh, pa daš prst v usta in potegneš, da odstraniš odvečno šminko. Spoznala sem veliko novih izdelkov, čopičev in tehnik, da zdaj vem, kaj lahko s čim dosežem.

Prisha Alfirev Justinek

Nekateri vizažisti uporabljajo za zaščito lic in podočnjakov, ko senčijo oči, puder v prahu, da se drobci senčila ne primejo na kožo, drugi uporabijo robček, ki ga namestijo pod oči, nekateri naredijo podlago – se pravi napudrajo obraz po tem, ko končajo ličenje oči.

Zanimiv trik, ki mi ga je pred kratkim zaupala vizažistka, je tudi, da je veliko lažje, ko nekomu ličiš oči, če ta gleda dol, in ne da ima zaprte oči, tako se veke ne nagubajo.

6. Trik, ki me ga je naučila prijateljica ...

Za še bolj poudarjeno obrobljene oči, je, da se namažeš po notranjem robu veke tudi na zgornji veki. Če imaš med ličenjem težave s solzenjem oči, včasih pomaga, da se s prstom tapkaš po sredini čela malo višje od obrvi, to naj bi zaustavilo solze, čeprav mislim, da je edino napako, če se ti solzijo oči, napravil vizažist, ki je bil pregrob.

Prisha Alfirev Justinek

7. Moj jutranji lepotni ritual ...

Zjutraj se rada stuširam, da se hitreje prebudim in začnem sveže svoj dan, umijem si obraz in zobe ter počešem lase.

8. Po tednu mode za utrujeno kožo in lase poskrbim ...

Tako, da se ne ličim, pustim koži, da diha, počiva, po potrebi jo enkrat na dan navlažim s kremo. Ko ni več tako razdražena, si naredim piling in masko. Za lase skrbim že med tednom mode tako, da pustim vsakič, ko jih umijem, masko Moroccanoil delovati 15 minut, da jih nahrani, tudi če si jih moram zaradi revij vsak dan umivati. Preden jih posušim, dam na konice še olje, prav tako Moroccanoil.

Pripravila Manca Pogačar

Preberite še: V čem je skrivnost super srečnih ljudi? Te ugotovitve vas znajo presenetiti in Silvia Jerman Geelen: Na družbenih omrežjih vas popelje daleč na sever, med številne amsterdamske kanale in opečnate hiše

Priporočamo tudi: Mojca Debelak: "Točno ob pol dveh, ko mi je umrla mama, sem začutila in storila to ..."

Najbolj brano