Podčrtano - korak za korakom

Lahek pristop ali težka roka? Izberite svojo pustolovščino v igri črt in črtic.

Lepota, 13. 5. 2014
Podčrtano - korak za korakom - Foto:  IMAXTREE, SHUTTERSTOCK.COM in promocijsko gradivo, ilustracije mojca krajnc

Osnova

Preprečite packarijo, ki nastane, ko se črta razmaže. Na veko nanesite nekaj tekočega pudra in vse skupaj utrdite s pudrom v prahu. Šele nato začnite oblikovati črto s tušem ali črtalom za oči v gelu.

Debelo

Dvojni nanos svinčnika za oči ali tuša ni za sramežljive, je pa svež (in tudi hiter) način, kako oblačilom oziroma stilu pričarati ostrejši videz. Poleg tega se vam ni treba bati, ali bo roka povsem mirna, saj pri debelih in izrazitih črticah natančnost ni tako pomembna. Če torej želite začiniti svoje življenje z rokenrol estetiko, naj vam bo to poletje za vzor ličenje oči, kot so si ga omislili pri Just Cavalliju, ali pa se izurite v risanju kril, s katerimi so postregli pri Haiderju Ackermannu.

Tanko

Tanka črtica, ki poudari oko, je vse prej kot dolgočasna. S klasično oblikovano so na modno brv pospremili sicilijanske boginje pri Dolce & Gabbani, medtem ko so drznejšo različico v modri in črni odločno nosila srfarska dekleta na reviji Marc Jacobs. Tanka črtica je vedno dobrodošla: z njo so trepalnice videti gostejše, oko pa daljše. Poleg tega nežnejši način izrisovanja črte omogoča več mož­nosti, da se z ličenjem poigrate na preostalih delih obraza. Pozdravljene, poudarjene ustnice.

Korak za korakom

črna linija

S koščkom lepilnega traku učvrstite in nategnite kožo ob očesu. Pravi kot boste našli, če s svinčnikom sledite liniji od zunanjega robu nosu do zunanjega kotička očesa.

črna linija

Ob zgornjem robu lepilnega traku s tekočim črtalom v gelu z uporabo ploskega čopiča izrišite črto. Koliko zunaj boste začeli, je povsem poljubno. Končajte s črtico na sredini veke. Ponovite postopek, da dobite idealno debelino.

črna linija

Zapolnite črto tik ob trepalnicah tako, da s čopičem nanesete še nekaj črtala za oči (lahko uporabite tudi črno senčilo). Da se čim bolj približate kotičku tik ob trepalnicah, veko narahlo privzdignite, medtem ko gledate navzdol.

črna linijaOdstranite lepilni trak in počakajte, da se črtalo popolnoma posuši. Za poudarjanje trepalnic uporabite maskaro.

Prevedla: Petra Windschnurer

Najbolj brano