Organska anti-age kolekcija z arganovim oljem iz Melvite -  Navdušeni smo!

Testirali smo anti-ageing kolekcijo Argan Concentré Pur, ki vsebuje najvišjo koncentracijo ekološkega arganovega olja v Melvitinih izdelkih doslej. Iz prve roke ti lahko zaupamo, zakaj nas je tako navdušila.

Lepota, 15. 11. 2017

Melvita

Melvitina organska anti-ageing kolekcija z arganovim oljem – Argan Concentré Pur zaobjema oljno kremo, fluid, kremo za okrog oči in intenzivno vodico, ki je obogatena z izvlečkom iz arganovega lista in kombinacijo dveh vrst hialuronske kisline naravnega izvora. 

Posebnost te kolekcije je, da je Melvita zasnovala nove pomlajevalne formule  z najvišjo koncentracijo ekološkega arganovega olja doslej. Krema je na primer obogatena s kar 125 kapljicami pomlajevalnega arganovega olja! 

In ne, ni mastna!

Ob tem podatku smo seveda takoj pomislili, da gre za mastno kremo, a zagotovilo proizvajalca je (pa tudi sami smo se lahko prepričali), da temu res ni tako.

Bogata kremna formula se hitro vpije v kožo, na njej pa pusti žameten mat občutek. Odlično neguje in intenzivno nahrani čisto vsak tip kože.

Nad kolekcijo je navdušena tudi lepotna strokovnjakinja in blogerka Nika Veger.

"Sem 40-letnica in v svoji koži se dobro počutim. Ker vem, katere učinkovine potrebuje, kakšna tekstura jo poboža, kateri vonj me pritegne k vsakodnevni uporabi in kakšna embalaža pristaja v mojo kopalnico. Melvitina kolekcija Argan Concentré Pur zadovolji vsem tem potrebam," pravi Nika.

Kaj pa ji je na njej najbolj všeč?

"Všeč mi je, ker z naravnimi, ekološkimi učinkovinami poskrbi, da ima moja koža dobro lastno zaščito v vseh vremenskih razmerah in je zaščitena pred zunanjimi vplivi, ki povzročajo prezgodnje staranje. Čeprav vsebuje res visoko koncentracijo arganovega olja, občutek pri nanosu ni masten. Za bolj spočit videz so poleg izdelkov zagotovo 'krive' tudi posebne masažne tehnike, s katerimi sem izdelke nanašala," je še povedala Nika.

Se sprašuješ, katere masažne tehnike ima v mislih?

"Z masažnimi tehnikami pravzaprav nanašamo izdelek na kožo, da se lepše in boljše vpije. Masažne tehnike so hitre in enostavne, rezultati pa so vidni že po prvem nanosu. Koža je bolj spočita, sijoča. Pri dolgotrajnejši uporabi postane koža bolj mladostna, odporna in napeta, gube so manj vidne in poglajene."

Pri snovanju tehnik nanosa izdelkov iz kolekcije Argan Concentré Pur se je Melvita obrnila na Valérie Paint, strokovnjakinjo za masažne tehnike in organsko nego kože. Valérie Paint je posebej za Melvito ustvarila masažne rituale, ki iz teh novih negovalnih formul izvabijo le najboljše.

Ritual izhaja iz akupresurnih tehnik za drenažo in poživljanje kože, ter iz tehnik za »lifting« za izboljšanje čvrstosti in napetosti kože.

Masažna tehnika, s katero si zjutraj in zvečer naneseš fluid ali kremo, je sestavljena iz naslednjih treh preprostih korakov:

Če uporabljaš kremico za okrog oči, pa se posluži naslednjih masažnih gibov:

Melvitina krema za kožo okrog oči Argan Concentré Pur vsebuje organsko formulo s pomlajevalnim arganovim oljem, namenjena pa je nežni negi občutljive kože okrog oči. 

Naša ocena

Melvitino kolekcijo Argan Concentré Pur smo z navdušenjem začeli preizkušati (in uporabljati!) tudi sami, in sicer smo v vsakodnevno nego vključili 2 izdelka - intenzivno vodico Argan in oljno kremo.

Intenzivna vodica argan nas je prepričala že s sestavo. Obogatena je z izvlečkom iz arganovega lista in kombinacijo dveh vrst hialuronske kisline naravnega izvora.

Izvleček iz arganovega lista je poseben zato, ker ima zaščitne lastnosti, poleg tega pa pomaga upočasniti razgradnjo kolagena, glikacijo in oksidacijo, kar omogoča, da koža ostane gladka.

Ima gelasto teksturo, ki kožo učinkovito navlaži, učvrsti, osveži, nežno napne in pripravi na nanos fluida ali vlažilne kreme.

Kremica je zasnovan s 100 kapljicami pomlajevalnega arganovega olja, in je idealna izbira za vse, ki prisegajo na lahkotne teksture

Zelo hitro se vpije v kožo, jo navlaži in na njej pušča nežen vonj. Navdušeni smo in to kolekcijo, ki je na voljo na vseh Melvitinih prodajnih mestih, srčno priporočamo v preizkus.

Pripravila: Ajda Hovnik Plešej

Preberi še: Kako frizerki jasno poveš, kaj bi rada, da ne boš razočarana?

Priporočamo tudi: Si želiš bolj polnih ustnic? To je zamolčana resnica o "umetnih" ustnicah!

Najbolj brano