Poglejte, kaj je dobro na kožo nanašati zjutraj in kaj zvečer!

Lepa koža ni odvisna le od super učinkovin, ki jih boste nanesli nanjo, pomembno je tudi, kdaj jih boste nanesli. Kaj torej na kožo nanesti zjutraj in kaj zvečer?

Lepota

Za dobro jutro:

Naj bo najpomembnejša jutranja misija zaščita

Širok spekter izdelkov z zaščitnim faktorjem bo kožo zaščitil pred poškodbami UV-žarkov, če k temu dodate še zaščito pred oksidacijo in prostimi radikali, pa jo boste obranili na najboljši način. Kot obrambo pred prostimi radikali in tudi številnimi vnetji priporočamo izdelke z vitaminoma C in E.

Junakinja dopoldanskega časa je tudi salicilna kislina

Ta lahko koži ponudi veliko več kot boj proti aknam. Najnovejši izdelki z ravno pravšnjo količino salicilne kisline so losjoni (na izdelku bo ta pogosto označena tudi kot DHA-kislina), nanesite pa jih takoj po čiščenju (pred vlažilno kremo in zaščito pred UV-žarki). Losjon bo poskrbel za tisti pravi pH kože in v vlogi nežnega pilinga zožil pore ter koži priskrbel tako zaželen sijaj. Salicilna kislina umiri žleze lojnice, ki začnejo prekomerno delovati že ob najmanjši izpostavljenosti onesnaženemu okolju in so tudi drugače najbolj dejavne prav podnevi. Blažilne in pomirjajoče sestavine, kot so kamilice in aloe vera, so prav tako učinkovine, ki jih je najbolje uporabljati zjutraj, še preden koža postane občutljiva in se vname zaradi onesnaženega okolja in UV-sevanja.

Za lahko noč:

Priljubljen vitamin A

Med spanjem so celice dejavne, pravimo, da so v poprav­ljalni fazi. Prav tako narasteta temperatura in pretok krvi, kar poveča možnost absorpcije aktivnih sestavin. V dermatologiji izjemno priljubljen vitamin A in njegovi derivati med dnevom izgub­ljajo učinkovitost, toliko bolj uspešni pa so ponoči. Sodelujejo tako pri obnavljanju celic kot tudi pri tvorbi in popravljanju kolagenskih struktur.

Retinoidi

Raziskave so pokazale, da lahko vsakodnevni nanos za grah velike količine retinoidov (derivat vitamina A), pri čemer se izognete najbolj občutljivemu delu kože okoli oči, za kar precej časa odloži nastanek mimičnih gubic ob očeh. Retionidi lahko potujejo do točk, kjer so potrebni. Noč je enako primeren čas za trenutno zelo aktualne rastne faktorje. Ti proteini celice 'obveščajo' in spodbujajo, da se obnašajo kot mlade, zdrave celice, in tako izboljšujejo tonus in elastičnost kože.

Preberite še: Horoskop: Preberite, kaj januar 2017 napoveduje za vaš zodiakalni znak!

Priporočamo tudi: Kaj je skrivnost za srečno življenje? (vprašali smo Dance)

Najbolj brano