Zgodba o Miss Dior Chérie

Najprej se pojavijo njene oči, globoke in zapeljive. Potem njen čar, svetloba in mačja privlačnost. Kdo bi lahko bolje od Natalie Portman, nadarjene in očarljive igralke, poosebljal Chérie Christiana Diorja?

teksttekst (foto: Promocijsko gradivo)

teksttekst

teksttekst (foto: Promocijsko gradivo)

teksttekst

teksttekst (foto: Promocijsko gradivo)

teksttekst

teksttekst (foto: Promocijsko gradivo)

teksttekst

teksttekst (foto: Promocijsko gradivo)

teksttekst

teksttekst (foto: Promocijsko gradivo)

teksttekst

Muza

Modni oblikovalec, ki je leta 1947 sanjal o poredni in elegantni Miss Dior, bi zagotovo občudoval briljantno kariero te vrhunske igralke. On, ki je hotel ženske osrečiti, bi razumel iskrenost njenih številnih dejavnosti, namenjenih izboljšanju življenja drugih ljudi.

Natalie Portman, odlična v vlogi prima balerine v svojem zadnjem filmu Black Swan (Črni labod), poseduje edinstveno žarečo intenzivnost. Očarljiva Natalie Portman je muza dišave Miss Dior Chérie, katere novi vonj je utelešenje miline in življenjske radosti - joie de vivre.

Ko se sprehaja po Parizu, posneta v slogu francoskega novega vala, izžareva svežo in drzno lepoto.

Miss Dior Chérie se je spremenila ...


Zdaj je zaljubljena ženska, katere ženstvenost je vzcvetela. Vso to ljubečnost je upodobila Natalie Portman, skupaj z obetavno mlado zvezdo Aldenom Ehrenreichom, ki je zablestel v filmu Tetro.

Parfumska voda

Nova dišava Miss Dior Chérie je zasnovana za zaljubljeno elegantno in drzno mlado žensko. Je utelešenje šika, je različica legendarne dišave Miss Dior, ki jo je leta 1947 v času revolucije novega videza ustvaril sam Christian Dior.

Umetniški direktor John Galliano si je vedno želel, da bi Miss Dior Chérie podedovala mladost in drznost svoje sestrske dišave. Zato se je odločil, da bo v vonj prenesel kanček sodobne domišljije, ki je značilna za njegove modne stvaritve. Z jamstvom večne elegance živi duh Miss Dior naprej v novi Miss Dior Chérie, ki obljublja čisto ljubezen in srečo.

Elegantna dišava nosi v sebi naravno prefinjenost Parižank. Po naravi je romantična in navdihuje intenzivno ter igrivo ljubezen, ki jo tudi sama išče. Pooseblja spontani joie de vivre sodobnih mladih žensk in predstavlja posebno vrsto svobode in zapeljivosti.

Dišavo opredeljuje nalezljivi šarm, ki mu sledi bolj nepričakovano občutje. Prefinjeni vonj, ki izraža brezštevilne čare mlade ženske s številnimi obrazi.

"Miss Dior Chérie, prefinjeni, sadni, cvetni in lesni ciprski vonj, prinaša obljubo ljubezni."

François Demachy

Zato François Demachy pravi, da je Miss Dior Chérie ciprski vonj, ki se razvije korak za korakom. Drsi iz ostrega šarma svežega, sadnega in citrusnega preludija v cvetoče cvetne note in žlahtno eleganco pačulija, preden se zaključi z mošusom, zadnjo sledjo spomina.

- Zgornja nota je mandarina s Sicilije, združena s sladko rdečo pomarančo in bergamotko.
- Ženstveno srce bije v šik notah čiste esence jasmina indijskega in egipčanskega porekla. Turška damaščanska vrtnica zagotavlja klasičen ton, obogaten s čisto esenco tunizijskega oranževca.
- Pačuli, prepoznaven pečat ciprske družine vonjev, prinaša žlahtnost, ki vodi k osnovni noti dišave. Edinstvena kakovost sestavine, ki jo je izbral François Demachy, zaokroža celoto in potrjuje mladost in sodobno identiteto dišave.
- Kakovost vetiverja in sandalovine ustvarja močne lesne note, ki sestavljajo osnovo vonja.

Miss Dior Chérie je dišeče potovanje, obogateno z eleganco lastnih tonov.


Večni čar stekleničke

Od Miss Dior do Miss Dior Chérie spremlja zgodovina, prekipevajoča od ustvarjalne strasti Christiana Diorja – genija, ki si je z odprtjem pariške modne hiše leta 1947 sam začrtal usodo oblikovalca visoke mode in snovalca dišav.

Njegova želja, da bi ženskam ponudil celovit slog, ga je privedla do tega, da je hkrati poskrbel za revolucijo znamenitega novega videza in legendarno dišavo.

Leta 1947 je Miss Dior, idealno prefinjena in mladostna dišava, zvenela kot drzen in sofisticiran ciprski vonj.
Steklenička, izdelana po strogih standardih Diorjeve mode, je bila okrašena z elegantno svilnato pentljo, narejeno – odvisno od koncentracije dišave - iz črnega žameta ali belega satena.

Zgodovina

Kot spomin na igre ljubezni in tveganja 17. stoletja pentlja pri  Diorju uteleša idejo objestne ženskosti, tako ljubo modnemu oblikovalcu, ki je rad izpostavljal ljubkost in milino igrive objestnosti.

Pentlja se sistematično in v veliko različicah pojavlja v vseh Diorjevih kolekcijah:


Classic, veličastno drapirana na obleki, Fontanges, ki jo je navdihnila Mademoiselle de Fontanges in je bila kot okras prisotna na vseh ovalnih logotipih v slogu Versaillesa 18. stoletja, in nenazadnje Dagger, zapeljiva kovinska različica, nežno ovita okrog vratu Miss Dior in Miss Dior Chérie.

Pentlja, edinstvena vez med modo in dišavo, je eden temeljnih elementov Diorjevega estetskega besedišča. Prvič se je pojavila leta 1947, zavezana okrog vratu belega laboda, ki ga je naslikal René Gruau, in bila nemudoma izbrana za simbol dišave Miss Dior.

Diorjeva pentlja


Miss Dior Chérie - nova interpretacija večnega simbola. Zavezana ali ne, pentlja na dišavi deluje kot leitmotif, večni simbol te modne hiše. Ukrade metuljčka moškemu, ki ga ljubi, igra se z njo in jo spremeni v predmet zapeljevanja. Kultna pentlja je simbol Hiše Dior.

Obleka John Galliano

John Galliano je oblikoval ekskluzivno obleko, v kateri je ujel duh in bistvo mladosti, sofisticiranosti in neprisiljenega šarma svoje muze. Zadržana in hkrati drzna, kratka in sladka – obleka iz črne organce in svilenega žoržeta se igrivo pogleduje z njenimi oboževalci.

V krojaških delavnicah so mojstrsko izdelali majhno črno obleko – vse od pentlje in naborkov, do nežnih čipkastih trakov obleka popolno uteleša slog in razpoloženje trenutka.

Kakšna je Miss Dior?

Miss Dior je moja hipnotična in hkrati izmuzljiva muza ... Krhka je kot cvetni list svojega najljubšega cveta – mehke stolistne vrtnice – ter ženstvena, romantična in vedno mlada v srcu.

Miss Dior zardi, če ji izrečete kompliment, ker se ne zaveda svoje lepote in bi veliko raje pripovedovala o dogodivščinah, ki jo obkrožajo, kot strmela v ogledalo.

Miss Dior lahko omami trenutek, poljub, pogled. Srce nosi na dlani in se ne zaveda, da je njen duh urok za začarano kraljestvo, v katerem živi.

Na Miss Dior pogosto naletim v vrtovih in kavarnah Pariza, ko raziskuje skrinje z zakladom in se potaplja v svojo garderobo in domišljijo.

Miss Dior nikoli ne odneha iskati – vedno išče ljubezen, lepoto in se v njunih čarih vedno znova odkriva.

Miss Dior se oblači tako, kot ji narekujeta duh in razpoloženje. Svoj oster um združuje z vseobsegajočim joie de vivre in nedolžno radovednostjo, ki nikoli ne odneha spletkariti in navdihovati.

Dotik visoke mode

Novi logotip Miss Dior Chérie subtilno odraža svojo pravo 'couture' dušo. Fino okrasje je leta 1967 oblikoval Marc Bohan – odkrito namiguje na mojstrstvo rokodelskih delavnic.

Pariz, mesto ljubezni

Po Avenue Montaigne in vrtovih Palais Royal lahko spremljamo ljubezensko življenje očarljive junakinje v zgodovinskem parku Parc Monceau.

Parc Monceau je obkrožen z veličastnimi palačami, je očarljiv in eleganten pariški park. Najdete ga v 8. okrožju in zagotavlja čarobno ozadje za dogodivščine zaljubljene. Zaradi trat, ki se blago spuščajo, cvetličnih gred, skupin dreves in majhnih otočkov je ta park priljubljeno pribežališče romantičnih duš.

Vsak potep pahne obiskovalca v srce dežele iluzij, kakršno si je zamislil vojvoda Chartres, prvi lastnik parka.

Kipi pisateljev in skladateljev, kot sta Guy de Maupassant in Frederic Chopin, pa bdijo nad srečanji zaljubljencev in jim dajejo poetično razsežnost.

V zakulisju

Ekskluzivno iz zakulisja na spletni strani www.missdiorcherie.com

Je t'aime

Ljubezenska pesem; Serge Gainsbourg in Jane Birkin

Pesem, namenjeno Brigitte Bardot, za katero je besedilo in glasbo napisal Serge Gainsbourg – "je t’aime, moi non plus" – je oda čutnosti in večni ljubezni. Brezčasna pesem z retro pridihom, ki je kljub temu sodobna. Šepet "Ljubim te ...", ki spremlja ljubezenske igre neubranljive Miss Dior Chérie.

Fotograf Tim Walker

Tim Walker Je eden vodilnih modnih fotografov na svetu in je fotografiral Miss Dior Chérie že drugič.

"Natalie sem prvič fotografiral pred več kot 15 leti, ko je pravkar posnela film Leon. Ko sem jo po več kot desetletju srečal kot vodilno hollywoodsko zvezdo, sem opazil, da so njena človekoljubnost, humor in smeh ostali nedotaknjeni.
Slikanje Miss Dior je blizu moji senzibilnosti, saj je vedno povezano z igrivostjo, mladostjo in lepoto."

Tim Walker

Njegove fotografije ujamejo sublimni trenutek v času in budijo občutke epske drame in lepote. Osupljiva prizorišča in ekstravagantne lokacije soočajo vsakdanjost z absurdnim in čarobnim, rezultat pa so čudovite in izvirne fotografije. Timove podobe so nabite s številnimi odtenki in intrigantnimi podrobnostmi. Njegova inovativna fotografija se uvršča med najbolj domiselne in razkošne dosežke sodobne fotografije.

Blizu vsem tistim ki so jo videli odraščati in ki jo zvesto spremljajo od ene dišave k drugi, je Tim Walker nepogrešljiv član družine Miss Dior Chérie.

“Vedno fotografiraj samo tisto, kar ljubiš.”

Tim Walker

Najbolj brano