Tukaj so modrčki za obraz. Ali res lahko preoblikujejo našo čeljust?

Ali so modrčki za obraz in maske za brado navadna prevara? Ali se za to norostjo skriva učinkovita metoda?

Tukaj so modrčki za obraz. Ali res lahko preoblikujejo našo čeljust? - Foto: Profimedia

Torej so modrčki za obraz v modi. Veliko ljudi se zanima zanje, toda za kaj v resnici gre? Preprosto povedano, obrazni modrček je trak, ki ga namestite na spodnjo stran brade in čeljust ter ga zataknete za obe ušesi in ga nosite med spanjem. Trak naj bi tkivo in kožo držal na mestu, brez vsakršnih kirurških igel ali skalpela.

In modrčki za obraz niso edini izdelki za brado in čeljust, ki so se pojavili na trgu, priljubljene so tudi maske za brado. Ste že zmedeni? Predstavljajte si masko iz robčka v isti obliki kot zgoraj omenjeni modrček za obraz. Strukturo obraznega modrčka združijo s trdnim serumom, katerega namen je domnevno zategniti vse pod vašo brado navzgor. Te se uporabljajo skoraj kot maska ​​za obraz in naj bi prinesle začasne rezultate.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HUDA KATTAN (@hudabeauty) on

Od kje nenadno zanimanje?

Resnično smo začeli biti pozorni na maske za brado, ko je lepotna influencerka Huda Kattan lansirala eno kot del svoje pametne nove linije za nego kože Wishful. Mnogo vplivnežev in oboževalcev je svoje izkušnje z njo dokumentiralo na Instagramu. Svetovno zanimanje je bilo uradno začeto.

Maske za brado na splošno obljubljajo, da negujejo, posvetlijo, učvrščujejo in hidrirajo predel nanosa. Njihov namen je tudi povečati limfno drenažo in zmanjšati zabuhlost.

Mnenje strokovnjaka

Načeloma maska ​​za brado ali modrček za obraz deluje tako, da podpira mehko tkivo obraza in tako zmanjša povešanje obraza, povezano s staranjem, vendar do danes ni klinično potrjenih podatkov, ki bi podprli te trditve. Nedrčki za obraz se nosijo čez noč, vendar pa med spanjem gravitacija na naše telo deluje drugače kot v pokončnem položaju. Ko vstanemo, koža z brade visi navzdol, medtem ko ta tkiva padejo nazaj, ko ležimo.

Možno je, da modrčki za obraz lahko zelo kratkotrajno koristijo tako, da zmanjšajo otekanje obraza in zabuhlost pri ljudeh, ki so nagnjeni k temu. Po operativnih postopkih pogosto priporočajo, da nosite obrazno oporo, da bi zmanjšali oteklino. Enako načelo bi lahko veljalo za te pripomočke, vendar ne bodo imele trajnega učinka na vaše konture obraza in ne bodo mogle izboljšati kakovosti kože.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HUDA KATTAN (@hudabeauty) on

Razsodba o maski za brado

Če ste zadovoljni s subtilnimi rezultati, ki trajajo ne več kot večer ali več, potem bo morda hidrirajoča maska za brado vredna vašega nakupa.

Razsodba o modrčku za obraz

Mnenja o modrčku za obraz so raznolika. Nekateri pravijo, da ne opazijo nobene razlike, razen tega, da spanje naredijo neprijetno, drugi pa ne morejo verjeti rezultatom.

Kje ju kupiti?

Feel Unique, cena: približno 10 evrov

Amazon, cena: približno 20 evrov

Amazon, cena: približno 10 evrov

Fotografije: Profimedia, Instagram

Preberite še: 8 priljubljenih torbic, ki jih trenutno najdete na razprodajah

Priporočamo tudi: Ne boste verjeli, kdo bo v novem filmu igral princeso Diano
 

Najbolj brano