Cliché Jelena Leskovar in Escentric Molecules

Escentric Molecules je zgodba o novih kultnih dišavah, ki od leta 2006 osvajajo vratove in zapestja vedno večjega števila, tako ženskih kot tudi moških, privržencev, med katerimi najdemo tudi Eltona Johna, Amy Winehouse in Maria Testina ter Kate Moss.

Cliché Jelena Leskovar in Escentric Molecules - Foto: Fotografija promocijsko gradivo

Izjemnost te znamke pa ne tiči samo na vratovih slavnih, ampak se skriva globoko v jedru vonjav samih. Dišave Escentric Molecules so izziv. Koncept, ki ga je zasnoval sloviti oblikovalec dišav, 'berlinski nos', Geza Schoen, temelji na provokaciji obstoječe produkcije parfumov. Njegov odgovor na to je bil: sočasno lansiranje dveh dišav, ki se poklanjata eni sami sestavini oziroma kemični aromi.

Escentric 01

nosi v sebi aromo Iso E Super v najvišji koncentraciji doslej - kar 65 odstotkov. V sozvočju z ostalimi sestavinami (rdeči poper, lupano limete in iris) doseže uravnoteženo vonjavo, ki se ne drži tradicionalne formule zgornjih, srednjih not in osnove. Dišava se hitro sprehodi od zgoraj navzdol in se osredotoči na dolgotrajno čutno osnovno noto, ki se spreminja skoraj tako kot mavrica v prizmi.

Molecule 01

vsebuje le Iso E Super, ki ni dišava v klasičnem smislu, ampak gre bolj za žametasti učinek, ki obda kožo z nežno lesno noto. Moč dišave je predvsem v tem, da ga po določenem času na sebi morda niti ne vonjamo več, ljudje, s katerimi prihajamo v stik, pa bodo zaznali njegov magični vpliv.

Escentric 02 in Molecule 02,

ki sta bili lansirani 2008, sta oblikovani po istem principu kot njuni predhodnici, seveda z novo aromo 'ambroksan'. V kombinaciji z vetiverjem, organsko sestavino mošusa, s koreninami irisa, bezga in jasmina se Escentric 02 takoj razvije v zgornji noti s svežim mineralnim učinkom. Molecule 02 je čisti ambroksan, ki se s svežino in nežnostjo mineralov počasi razširi in ovije vašo kožo, ko se le-ta ogreje.

Najbolj brano