Zimzelena modna zapoved: Zdravi lasje!

Zdravi, lepi in sijoči lasje so temelj lepega videza vsake ženske. Lahko si še tako urejena in imaš popoln make-up – če nimaš urejenih in zdravih las, je ves trud zaman.

Promocijsko sporočilo, 27. 7. 2016
Zimzelena modna zapoved: Zdravi lasje! - Foto: Shutterstock

Del popolnega videza so zdravi lasje

1. nasvet: Lasje odražajo vaše zdravje, zato je pomembno, da jih negujete s prehrano in pravilno izbiro živil. Zdravje lasišča je pogojeno z ravnovesjem vitaminov in mineralov, ki jih vnašate v telo. Vitamini, ki zagotavljajo lepe in sijoče lase, so vitamini skupine B (predvsem biotin) in minerali (železo, cink in baker) ter aminokislina cistin. Tovrstne hranljive snovi vsebujeta predvsem leča in jajčni rumenjak.

2. nasvet: Lase čim manj sušite z neposredno vročino. Čeprav se hitreje posušijo, jih vročina tudi uničuje. Vsaj v poletnih mesecih pustite, da se posušijo naravno.

3. nasvet: Redno strizite konice, ki se cepijo. Če boste čakale, se bo las še bolj uničil, potem pa boste morale ostriči še več centimetrov. Konice las morajo biti redno negovane, zato nanje nanesite nekoliko več balzama in ga pustite delovati kakšno minuto dlje.

4. nasvet: Mokrih las ne smete česati, saj jih raztegujete, med tem postopkom pa pokajo in se lomijo. Raje pustite, da so čisto suhi, in nato uporabite za razčesavanje s krtačo, ki ima čim manj ščetin. Ker so mokri lasje veliko bolj občutljivi in nagnjeni k lomljenju, so zato včasih pregroba že vlakna brisač. Predlagamo vam, da si naslednjič po umivanju lase obrišete s staro bombažno majico.

5. nasvet: Elastike nikoli ne nosite na istem mestu. Včasih imejte visok čop, drugič nizkega. Tudi prepletanje las v kito naj bo vedno drugačno. Če boste z lasmi vedno ponavljale enak postopek, jih boste uničile na mestu pregibanja.

Stres je velik sovražnik zdravih las

Stres pogosto povzroča predčasno izpadanje las. Čeprav ga je težko nadzirati, poskusite z magnezijevimi tabletami, ki veljajo za naravni regulator razpoloženja in ima neverjeten učinek na stres. Pomembno je tudi, da lase po telesni vadbi in poleti, ko se še bolj intenzivno potite, sperete z vodo, saj ni priporočljivo, da se na skalpu nabira pot, saj se tako lahko poruši ravnovesje pH.

Lepi lasje so odraz zdravja celotnega telesa

Naj bodo tudi v vročih poletnih dneh dermatološki šampon Fitoval in kapsule Fitoval vaša formula za gladke in sijoče lase!

To lahko dosežete z uporabo dermatološkega šampona Fitoval za poškodovane lase. Vsebuje aktivne sestavine, ki obnavljajo poškodovano površino las, povrnejo jim naraven lesk in zgladijo površino.

  • Lecitin in pšenični proteini na lasni površini ustvarijo zaščitni film, ki pomaga zapreti raze ter lase s tem zavaruje pred zunanjimi vplivi in izsušitvijo.
  • D-pantenol ustvarja zalogo vlage tudi v globljih plasteh las in lasišča.
  • Kopriva izboljšuje prekrvljenost lasišča, žajbelj pa deluje protiseptično.

Celostno dermatološko nego poškodovanih in suhih las zaokrožajo kapsule Fitoval, ki zagotovijo prehrano od znotraj. Kapsule Fitoval formula so posebej prilagojeno prehransko dopolnilo. Vsebujejo kvas, vitamine skupine B, med njimi tudi biotin, aminokislino cistin ter minerale železo, cink in baker.

  • Biotin in cink prispevata k ohranjanju zdravih las.
  • Vitamin B12, folat, železo in cink imajo vlogo pri delitvi celic.
  • Cink prispeva tudi k ohranjanju zdravih nohtov.

Več o liniji za poškodovane lase Fitoval in o drugih izdelkih Fitoval (proti izpadanju las, proti prhljaju) lahko preberete na www.fitoval.si.

Najbolj brano