Ženske pogosto delajo to napako pri odstranjevanju ličil, ki lahko povzroči gube okoli oči

13. 5. 2024
Ženske pogosto delajo to napako pri odstranjevanju ličil, ki lahko povzroči gube okoli oči (foto: Profimedia)
Profimedia

Med najpogostejšimi lepotnimi nasveti za zdravo in sijočo kožo je vedno poudarek na pomembnosti rednega in temeljitega čiščenja obraza. To še posebej velja za predel okoli oči, ki zaradi svoje občutljivosti zahteva posebno skrb. 

Pri odstranjevanju ličil z vek in okoli oči je najpomembnejše, da ste natančni in nežni, saj cilj ni samo odstraniti vse sledi maskare ali senčila, temveč tudi preprečiti nastanek gub. Učenje pravilnega odstranjevanja ličil z oči je pravzaprav prvi korak pri preprečevanju prezgodnjega staranja v rutini nege kože.

Ne smemo pozabiti, da pod kožo, ki jo želimo očistiti, leži mišica. Zato je pomembno, da čistimo ta predel tako, da ima 'lifting' učinek, kar pomaga pri preprečevanju povešanja in izgube elastičnosti. Rezultati morda niso takoj vidni, a s časom se lahko natančno odstranjevanje ličil z oči izkaže kot najboljša strategija preprečevanja prezgodnjega staranja.

Kako pravilno odstraniti ličila z oči?

Glavno pravilo je, da ne drgnete ne trepalnic ne kože. Idealno je, da namočite vatirano blazinico v posebno dvofazno sredstvo za odstranjevanje ličil in jo pustite delovati. Na ta način kozmetični izdelek dobi čas, da deluje in vzpostavi simbiozo s kožo. Cilj ni samo popolnoma odstraniti ličila z oči, temveč izogniti se agresiji na tem področju z drgnjenjem, ki lahko povzroči rdečico in draženje.

Področje okoli oči se začne sproščati od zgornje veke, zato je pomembno, da ga med odstranjevanjem ličil ohranite čvrstega. Prva stvar, ki jo morate storiti, je položiti eno roko čez oko, s prsti na obrvi. Držite zgornjo veko, vatirana blazinica, namočena v sredstvo za odstranjevanje ličil, se mora premikati od zgoraj navzdol. Gibi so usmerjeni na trepalnice, ki jih je treba 'počesati' z vatirano blazinico.

Spodnji rob, ki mora ostati napet, si zasluži enako pozornost. Gibanje je skoraj identično. Postavite roko na ličnico in začnite od zgoraj navzdol. Čvrstost kože je ključna, da preprečite nastanek gub in omogočite, da ostane elastična, kar spodbuja tonus mišic.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Nosijo naziv najsrečnejšega horoskopskega znamenja maja: Lunin mlaj enemu znamenju spreminja sanje v resničnost

Priporoačmo tudi: Mojca Mavec v svetlem kombinezonu iz džinsa s takojšnjim 'vau' faktorjem pokazala svojo lepo postavo

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk