Z ličenjem do mladosti

Izberite pravo podlago, nanesite senčilo na pravo mesto, izogibajte se bisernatemu sijaju … Naučite se, kako zavrteti čas nazaj.

Z ličenjem do mladosti - Foto: Fotografija Shutterstock

1. Sveža polt

Podlago nanesemo po celem obrazu: +5 let

Pri pudru ali tekoči podlagi je pravilo vedno enako. Če izdelek nanesemo enakomerno od ušesne mečice do nosu, bomo dosegli tog videz. Zato se odločimo za nanos na posamezne točke – nos, lica, predel pod očmi – od tam pa izdelek narahlo raztegnemo po celotni površini. Dosegli bomo enotno podlago z bolj lahkotnim in svežim videzom.

Odločimo se za vlažilno podlago: –5 let

Dosegli bomo bolj napet in prosojen videz kože. Če je izdelek obogaten z učinkovinami, ki zabrišejo in zapolnijo gube, kot so odbojni pigmenti, silikoni ali voski, lahko mirno odštejemo še eno leto.

Rdečilo nanesemo na napačno mesto: +8 let

Če rdečilo prstene barve nanesemo v vdolbini pod ličnicama, da bi ju poudarili, bomo dosegli le strog in tog videz.

Izberemo kremno rdečilo: –6 let

Ker ima izdelek nežno sijočo teksturo, z njim ličnice čudovito poudarimo. Če želimo polt dodatno poživiti, izberemo med toplejšimi barvnimi toni, kot je na primer koralen. Pri uporabi se nasmehnemo in senčilo nanesemo na predel, ki se pri tem izboči.

Izberemo pravi ton: –4 leta

Koža daje podlagi rumenkast ali sivkast odtenek, zato je pomembno, da izberemo podlago, ki je pol odtenka svetlejša od barve naše polti. S tem si zagotovimo svežino. Priporočljivo: vsi peščeno bež odtenki z biskvitnim pridihom.

Odločimo se za bisernat sijaj: +6 let

Po 35. letu se je treba svetlikajočim učinkom počasi odpovedati. Brez ugovarjanja, prosimo. Sijoči delci se namreč ujamejo v gube in jih tako še poudarijo. Da ne govorimo o bleščicah – te prinašajo še dodatnih šest let.

Podlago nanesemo s čopičem: –8 let

To je najbolj priljubljen trik dobrih vizažistov. Z uporabo čopiča se namreč izognemo predebelemu nanosu. Poleg tega z njegovo uporabo pospešimo obtok, sprostimo kožo, poenotimo strukturo kože in omilimo gube.

Uporabimo puder: +10 let

Puder lomi svetlobo, pa naj gre za puder v prahu ali v kamnu. Sence se s tem poudarijo in gube izstopijo. Poleg tega se na suhih mestih pigmenti sprimejo. Pozabimo torej nanj.

Prikrijmo madeže: –5 let

Obrazni madeži (razen materinih znamenj, seveda) vedno izničijo ves naš trud. Prikrijmo jih s kančkom podlage, ki jo nanesemo s prstom, tako da trepljamo po madežu. Toplota kože bo nanos nekoliko raztopila in učinek bo bolj naraven, kot če bi nanesli korektor v stiku.

Uporabljamo zelo bogato dnevno kremo: +7 let

Drži, da koža po 40. letu postaja bolj suha, in seveda se želimo v svoji koži počutiti čim bolj udobno, vendar pregosta kremna tekstura ustvari na koži prevleko, ki ličilom onemogoča, da bi se dobro zlila z obrazom. Rezultat sta preobtežena polt in sijaj, ki poudarja gube. Neizmerno udobje torej raje prihranimo za noč.

2. Sočne ustnice

Nanesemo mat šminko: +5 let

Mat šminka ubija svetlobo, zato navidezno stanjša ustnice, ki se z leti že tako krčijo. Če je šminka temna – vinske ali slivove barve – lahko mirno dodamo še 5 let.

Izberemo šminko s satenastim sijajem: –3 leta

Po 35. letu uporabljate klasične šminke s satenastim sijajem in vlažilnim učinkom. Sijoče, toda ne bleščeče šminke, povrnejo ustnicam polnejšo obliko, videz pa ostane naraven.

Uporabljamo bleščilo za ustnice: +5 let

Pod vplivom toplote ustnic se začne bleščilo topiti in ker je izjemno spolzko in oljnato, odteče naravnost v gubice.

Šminke ne nanašamo v kotičke ustnic: –8 let

Ličilo nanesemo od sredine ustnic navzven, nikoli pa ne zaidemo do ustnih kotičkov, saj bi s tem le poudarili povešenost ust.

3. Živahen pogled

Podočnjake prekrijemo s pudrom v kamnu: –2 leti

Ta je namreč lažji od namenskih ličil za prekrivanje podo-čnjakov, zato manj obteži smejalne gubice okrog oči. Izberimo najsvetlejši odtenek (00) in ga nanesimo s čopičem od notranjih očesnih kotičkov proti sencam.

Maskaro nanesemo tudi na spodnje trepalnice: +5 let

S takšnim nanosom oko preobtežimo in ga potegnemo navzdol, kar ustvari senco, ki poudari podočnjake in gube.

Uporabljamo podlago za očesni make-up: –5 let

To je podlaga za ličenje, posebej namenjena očesnemu predelu. Nanesemo jo po jutranji negi obraza. Zagotovi nam dodatno vlažnost, ki omili gube in utrdi senčila za oči, ki rada zahajajo v očesne gube.

Vsakodnevno uporabljamo črtalo za oči: +10 let

Zvečer sicer učinkuje lepo, čez dan pa naredi pogled neverjetno tog in obteži nekoliko upadlo veko. Če je za povrh še v črni barvi, si lahko mirno prištejemo še pet let.

Izberemo pravo maskaro: –5 let

Ne pretiravajmo z maskarami tipa Extra Volume, ki povesijo oko. Izberimo raje formulo, ki trepalnice podaljša in zaviha, kar pogledu pričara globino in moč. Takšna maskara oko odpre in poživi.

Poudarimo očesno arkado: –5 let

Drobec osvetljevalca ali kremnega pudra v barvi šampanjca, ki ga nanesemo na vrh očesne arkade, lovi svetlobo in privzdigne pogled. Hitreje in ceneje kot injekcija botoksa.

Uporabljamo senčila pastelnih barv: +5 let

Vsem pastelnim senčilom namreč manjka globina, zato je oko posledično bolj okroglo, trepalnice in obrvi pa se zdijo redkejše. Izogibajmo se jim.

Najbolj brano