Vsa klasika o večni zapeljivki - rdeči šminki

Se vam večkrat zgodi, da ljudje pohvalijo vaše ustnice, vam pa se zdi, da jih ne poudarite dovolj? Izbrskali smo nekaj trikov, kako iz svojih ustnic izvleči največ.

Vsa klasika o večni zapeljivki - rdeči šminki

Ne poudarite oči in ustnic hkrati

Ženske, ki imajo močno naličene oči in temne ustnice, so lahko hitro videti kot klovn. Če hočete nositi rdečo šminko, naj bodo druga ličila nežna. Klasična črta narejena s črnim ali rjavim črtalom ter malce maskare naj bo dovolj.

Kako nanašati šminko

Obstaja veliko načinov, kako nanesti šminko, in ni nujno, da so načini enaki za vse. Lahko prosite strokovnjaka, da vam pokaže, kako se šminka nanese s čopičem, drugače pa šminko nanesite direktno iz tube, od srčka na sredini navzven.

Nikoli ne nanašajte testnih šmink na svoje ustnice

Ko boste poskusili šminko v trgovini, je nikar ne nanašajte direktno na ustnice. Vprašajte, ali imajo kakšen čopič za enkratno uporabo ali pa jo poskusite na dlani in približajte ustnicam.

Preden nanesete šminko, lahko ustnice obrobite s črtalom

Nekatere ženske najprej nanesejo črtalo, saj se njihova naravna linija ne vidi dobro in je zato šminkanje težje. Nekatere pa obrobijo ustnice po šminkanju. Poskusite oboje in videle boste, katera tehnika vam je ljubša.

Nikoli in nikdar ne uporabljajte temnega črtala in svetle šminke

Definirane ustnice so super, a pazite, da se črtalo in šminka barvno ujemata. Temno črtalo in nežna šminka sta lahko videti ceneno.

Naj se šminka ne pozna na kozarcu ali zobeh

Če boste diskretno obliznile ustnice, preden srknete pijačo, na kozarcu ne boste pustile sledi. Kar pa se tiče ostankov šminke na zobeh, je tako: ko se našminkate, kazalec dajte v usta, jih zaprite in povlecite prst iz ust. Odvečna šminka bo ostala na prstu.

Šminka mora pristajati vašemu tenu

Če vam je šminka na vaši prijateljici všeč, še ne pomeni, da bo pristajala tudi vam. V drogerijah so strokovnjaki, ki vam bodo znali svetovati, katera barva pristaja vašemu tenu.

Rdeča šminka

Obstaja rdeča šminka, ki pristaja skoraj vsem.
Rjavkasto rdeči toni pristajajo skoraj vsem tonom polti.
Živo rdeča pristaja svetlopoltim ženskam.
Nežnejše rožnato rdeče pristajajo polti z rožnatim odtenkom.
Oranžno rdečkasta pristaja vsem, ki imajo rumeno polt, olivno ali rjavo-črno.
Če ste kupile rdečo šminko in se vam zdi, da vam ne pristaja, potem jo enostavno zmešajte z drugo šminko.

Kako jo nositi

Če boste nosile močno rdečo šminko, naj bo preostali make up preprost in nežen. Malce črtala na vekah in maskare na trepalnicah ter mat puder – ustvarile boste klasični hollywoodski stil.

Rdeče šminke se vam lahko prelijejo v gubice ob ustnicah.

Da bi se temu izognili, jih občrtajte s črtalom. Šminko nanesite od sredine ustnic tako imenovanega srčka navzven. Če boste šminko nanesle zunaj področja ustnic, jo lahko popravite tako, da bombažno palčko namočite v odstranjevalec ličil in preprosto odstranite.

Preden nanesete rdečo šminko, nevtralizirajte rdečico na polti s korektorjem ali tekočim pudrom.

+ Rdeč lak

Ni res, da se morajo vaši nohti ujemati s šminko. Moda narekuje, da so barve lahko različne.

Preden nanesete rdeč lak, poskrbite za manikiro in pedikuro, saj se napake hitro vidijo, pa še lak se lahko razlije v suho kožo.
Ne pozabite nanesti podlaka, da rdeč lak ne bo pustil madežev na nohtu.
Če boste imele rdeče nohte, naj bodo precej kratki, saj so dolgi lahko hitro videti ceneni.

Najbolj brano