Trik: kako z ličili do manjšega in tanjšega nosu

Včasih imamo dan, ko bi rade na sebi kaj spremenile. In takrat lahko malce čaramo z ličili.

Trik: kako z ličili do manjšega in tanjšega nosu - Foto: IMAXtree

  • Najprej s korektorjem prekrijte nepravilnosti na nosu, da ne boste po nepotrebnem pritegnile pozornost nanj. Po celotnem obrazu nanesite puder, svetujemo uporabo mineralnega pudra.

  • Nato s pudrom, ki je lahko maksimalno odtenek ali dva temnejši od vašega običajnega pudra, potegnite črti od obrvi do nosnic. Idealno bi bilo, če si pri tem lahko pomagate s kakšen centimeter širokim čopičem.

  • Mejo med temnejšim in svetlejšim pudrom zelo pazljivo zabrišite z gibi proti ličkom. Namesto temnejšega pudra lahko uporabite tudi bronzer ali senčilo v nežni rjavi barvi, vendar pazite, da sigurno ne vsebuje bleščic.

  • Če nimate veliko časa in želite doseči podoben učinek, nanesite korektor, ki je malo svetlejši od običajnega pudra, po sredini nosu, od čela do konice.

  • Kadar želite nos tudi skrajšati, nanesite malo temnejšega pudra na konico nosu in med nosnici. Vendar pazite, da dobro zabrišete meje pudra.

  • Poudarite tiste dele obraza, s katerimi ste zadovoljne, na primer oči ali usta. Oči obrobite s črnim svinčnikom ali tekočim črtalom za oči in uporabite žive in močne barve senčil. Z dramatično barvo šminke ali bleščila, pa lahko preusmerite pozornost na svoja usta.

    Pozor: nikoli ne poudarite oči in ustnic hkrati, saj boste tako kaj hitro delovale preveč naličene.

  • Na velikost nosu vpliva tudi oblika in dolžina obrvi. Bolj kot so obrvi tanjše in narazen, večji je videti nos. Gostejše obrvi pa že same po sebi pritegnejo pozornost. Zato bodite previdne, da si ne boste preveč populile obrvi, če pa ste ta greh že storile, pa si jih pustite rasti nazaj, dokler še ni prepozno.

  • Tudi pričeska igra pomembno vlogo pri velikosti nosu. Če želite pozornost preusmeriti stran od nosu, si naredite prečko na strani in ne na sredini glave, dolžina las pa naj bo do ramen ali krajša. Pričeske z volumnom naredijo nos manjši, zato se izogibajte popolnoma ravnim lasem ali nazaj spetim frizuram. Svetlejši odtenki barv pa zmehčajo in pomanjšajo obrazne poteze.

Najbolj brano