SOS za krhke in lomljive nohte

Veliko žensk ima zaradi slabe prehrane in raznih zunanjih dejavnikov krhke in lomljive nohtke. Upoštevajte nekaj dejstev/nasvetov in zelo verjetno se bo stanje kmalu izboljšalo.

SOS za krhke in lomljive nohte - Foto: Shutterstock

V večini primerov so taki nohti zelo izsušeni, zato je najprej pomembno, da dnevno zaužijete dovolj vode. To je vsaj 2 litra, kar pa verjetno že veste.

Kot ponavadi je boljša preventiva kot kurativa. Zato si nanašajte in odstranjujte lak ne več kot enkrat na teden. Pazite, da boste uporabljale odstranjevalec brez acetona.

Če imate krhke nohte, je najbolje, da imate čim krajše nohte, tako se vam bodo manj lomili in lupili. Kadar čistite dom in pri tem uporabljate čistila, si roke zaščitite s plastičnimi rokavicami.

Za bolj trdne nohte pa lahko poskrbite tudi z uživanjem prehrambenih dodatkov, kot je B kompleks. Najbolj koristna sta omega 3 in biotin (ki ju najdemo tudi v B kompleksu), ki sta znana po tem, da krepita ne le nohte, ampak tudi lase.

Namesto z utrjevalnimi lahki raje razvajajte nohte vsak dan nekaj tednov z oljem.

Najbolje je, da to storite zvečer, ko si rok ne boste več umivale toliko pogosto. V trgovinah obstaja veliko izdelkov različnih proizvajalcev. Lahko pa uporabite kar navadno olivno olje ali pa zmešajte jojobino olje z oljem vitamina E. Izbran izdelek si vtirajte v nohte in nohtno kožico.

Najbolj brano