Sončenje in UV žarki so pred vrati

Začenjajo se meseci lahkih ter odprtih oblačil, ki pa pomenijo tudi izpostavitev naše kože veliko višjemu odstotku škodljivim sončnim žarkom. Zato se bomo začeli posvečati tudi vsemu na temo sončenja in zdravja naše kože. Verjetno se je že veliki večini vsedlo v srce, da je najboljša zaščita še vedno preventiva.

Sončenje in UV žarki so pred vrati

PREHRANSKA DOPOLNILA
Preventiva je pomembna. Na trgu je mnogo prehranskih dopolnil, ki naše telo pripravijo na bolj intenzivno izpostavljenost sončenju, pojačajo njeno odpornost, poskrbijo za vlago in preprečujejo prehitro staranje kože. 
Braunemon, 12,27 EUR; Inneov Sensibilite Solaire, 16,77 EUR; Oenobiol Solaire, 20,69 EUR; Bronz Plus, 9,17 EUR; Inneov Antiox, 13,30 EUR; Hafesan Beta Karoten, 14,89 EUR.

KREME, MLEKA IN LOSJONI Z ZAŠČITNIMI FAKTORJI
Krem, losijonov in ostalih izdelkov je na tržišču izjemno veliko, zato jih kupujte premišljeno in berite sestavine. Nekaj, ki jih priporoča uredništvo Elle:

Lavera anti-aging mleko za sončenje SPF 15, 8,99 €. Posebna zaščita pred soncem z učinkom proti staranju za občutljivo kožo obraza ter vratu in dekolteja s 100% naravnimi vlažilnimi faktorji.
Biozaščitna krema za sončenje, SPF 30, Melvita, 27,50 €. Negovalna krema z naravnimi mineralnimi olji.
Water Block Solar Spray, SPF 30, Dermalogica, 36,60 €. Vodoodporni sprej za zaščito kože obraza, telesa in las.
Sončna krema za zaščito kože telesa in obraza, SPF 15, Clinique, 33,90 €. S solarnimi antioksidanti skrbi za čim manjšo poškodbo kože.
Ligth & Silky, Garnier Ambre Solaire, SPF 30, Garnier, 9,62 €. Mleko je izredno lahke teksture in prijetno na dotik.
Anthelios XL, SPF 50+, La Roche-Posay, 15 €. Fluid je namenjen zaščiti občutljive in k sončnim alergijam nagnjene kožo.
Sun Spray Transparent, SPF 50, Eucerin, 18,60 €. Lahek prozoren sprej zagotavlja 100-odstotno prozorno zaščito.
Moisturising Sun Spray, Nivea Sun, SPF 30, Nivea, 14,42 €. Embalaža s pršilom v družinskem pakiranju.
Slimming Sunscreen, SPF 30, Somatoline Cosmetic, 34,28 €. Krema istočasno skrbi za oblikovanje postave in ščiti kožo pred soncem.

PO SONČENJU
Nikar ne pozabite na izdatno nego po sončenju. Izbirajte izdelke, s katerimi boste izdatno navlažili kožo in poskbeli za njeno vitalnost ter elastičnost. Če se le da, izberite izdelke naravnega izvora in ne varčujte pri vpršanjih, ki se tičejo dolgoročnih naložb v zdravje.

 

Fotografija promocijsko gradivo New Yorker

Najbolj brano