6 korakov do bolj gostih in daljših las

Vse, kar morate vedeti o rasti vaših las.
 

6 korakov do bolj gostih in daljših las - Foto: Profimedia

Puščanje, da vam lasje preprosto rastejo, se zdi dovolj preprosto, vendar za mnoge od nas dolžina preprosto ne pride tako zlahka. Ne glede na to, ali ste si preveč odstrigli vaše lase ali opažate izpadanje, je dobra novica, da obstajajo načini za pospešitev rasti las. Podobno kot pri zgoščevanju las je vse skupaj odvisno spušča tudi od tega, kako ravnate z lasmi in kako ravnate s svojim telesom, čeprav je treba upoštevati tudi nekaj drugih ključnih podrobnosti.

Preberite si najboljše nasvete, ki smo se jih v preteklih letih naučili od strokovnjakov.

1. Obiščite svojega dermatologa

Če opazite izpadanje ali redčenje las, je pomembno, da obiščete dermatologa. Obstaja temeljno zdravstveno vprašanje. Vaša rast las je v veliki meri genetsko pogojena, in čeprav tega ne morete spremeniti, vam pravi življenjski slog lahko pomaga, da kar najbolje izkoristite svojo genetiko in vplivate na to, kako hitro rastejo vaši lasje.

Zdravljenje je mogoče kombinirati z različnimi možnostmi, od domačih laserjev do šamponov s kofeinom, ki obljubljajo, da bodo s povečanjem cirkulacije lasišča spodbudili hitrejšo rast las.

2. Izberite prave izdelke

Za stimulacijo lasišča brez laserja je na voljo šampon in nega, ki ju lahko vključite v svojo rutino. Poiščite šampone, ki pomagajo razstrupiti lasišče, tako da lasje lažje rastejo in imajo peptide, ki pomagajo krepiti lase in zmanjšati lomljenje od korenine. Obstajajo tudi šamponski tretmaji, ki so posebej oblikovani za spodbujanje lasišča in poživitev rasti las.

Ključnega pomena je tudi zaščita las pred lomljenjem zaradi vročih pripomočkov, kot so razni likalniki in kodralniki, in pretiranega oblikovanja. Odložite toplotno orodje. Tudi če se jim odpoveste vsaj za en dan na teden, boste opazili razliko. Manj pa se bodo lomili tudi lasje, ki so pogosto negovani z balzamom.

3. Redno strižite konice

Res je: bolj pogosto kot strižete, dlje rastejo lasje brez razcepljenih konic - pod pogojem, da vaš frizer odreže pravo količino. (Z drugimi besedami, ne bojte se, da bi spregovorili in recite, da želite odrezati res samo konice.) Za optimalno nego konice strižite na šest tednov.

4. Vzpostavite zdravo prehrano

Če želite resnično videti pozitivne spremembe v zdravju las, so prilagoditve prehrane ključne, vendar lahko traja en do dva meseca, da začnejo učinkovati. Zdravje vaših las je odvisno od tega, kaj jeste in pijete.

Priporočamo, da krožnik napolnite z zeleno zelenjavo, kot so ohrovt, blitva in špinača, ki vsebujejo vitamina A in C, ki proizvajata sebum. Delujejo kot naravni balzam za lase in pospešujejo sijaj. Chia ali bučna semena, ki jih vržete na solato, dajejo omega-3 maščobne kisline, cink in železo, ki pomagata ohranjati zdrave lase. Ker so lasje sestavljeni iz keratina, vrste beljakovin, je uživanje hrane, bogate z beljakovinami, nujno.

5. Izbirajte prave prehrambene dodatke

Tudi pri zdravi prehrani včasih lasje potrebujejo nekoliko dodatne spodbude. Ob rednem jemanju so lahko učinkovita številna dopolnila. Biotin je neverjeten za lase in nohte. Dnevni odmerek vitamina skupine B pomaga krepiti tako lase kot nohte. Poskusite jemati vitamin B kompleks, ki ga želodec zlahka absorbira in deluje bolj učinkovito kot jemanje vitamina B6 ali B12 posamično.

Še en najljubši pospeševalec las znanih osebnost je naravna mešanica ribjih beljakovin, izvlečka preslice in vitamina C, ki on jemanju dvakrat na dan šest mesecev, prinaša večjo rast in bolj gladke, gostejše lase.

6. Negujte tudi svoje lasišče

To najlažje storite z obilico masaž in mask. Da bi spodbudili lasišče, priporočamo vsakodnevno masažo lasišča za 30 do 60 sekund. Še bolje, masirajte, medtem ko imate na laseh masko. Priznamo, da metoda morda neposredno ne bo pripomogla k hitrejši rasti las, vendar zagotovo povzroči, da so lasje močnejši in tudi omeji izpadanje, zaradi česar se zdi, kot da rastejo hitreje.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Vse najboljše, Reese Witherspoon! Oglejte si njene najboljše filme

Priporočamo tudi: Sponke za lase bomo nosili tako, napoveduje Chanel

Najbolj brano