Skrb za telo: Natalie Portman

Devetindvajsetletna igralka Natalie Portman je v filmskih vlogah zaslovela že kot otrok, zato zelo dobro pozna vse pasti Hollywooda. Ena izmed teh je tudi pritisk, da morajo biti zvezdniki vseskozi popolni, vsaka pomankljivost pa se hitro znajde v medijih.

Skrb za telo: Natalie Portman

V letošnjem letu je bodoča mamica zablestela v psihološkem trilerju Črni labod, za katerega je prejela tudi oskarja za glavno žensko vlogo. Večina se strinja, da povsem zasluženo, saj se je vlogi balerine popolnoma pre­dala.

Priprave na vlogo so se začele že leto dni pred snemanjem, ko je Natalie začela fizično naporne treninge baleta, fitnesa in plavanja, zaradi česar je že tako drobna igralka izgubila še 10 kilogramov. “Nisem si niti upala predstavljati, kako naporen bo celoten proces, ki je zahteval veliko discipline.”

Temu je prilagodila celoten življenjski slog, zaradi česar se je morala odpovedati tudi večernemu druženju s prijatelji. Popolnoma se je odrekla alkoholnim pijačam, večjim količinam hrane, telo pa je ves čas izpostavljala ekstremnim naporom in bolečinam, ki jih doživljajo prave balerine.

Kljub temu pa je bila Natalie vesela vseh izzivov in preizkušenj, s katerimi se je spopadla v zadnjem letu in bi se jih brez pomislekov lotila znova. Čeprav še nikoli v življenju ni izkusila takšnih fizičnih naporov, pa ji je večjo oviro predstavljala stroga dieta, ki je več mesecev vsebovala le mandlje in korenje.

Režiser filma Darren Aronofsky je prav zaradi tega igralko večkrat zalotil, kako se dere na menedžerja, češ da jo bo pobralo od pomanjkanja hrane. Natalie je že vse življenje zaprisežena vegetarijanka, od leta 2009 tudi veganka, saj je z jedilnika črtala vse izdelke živalskega izvora.

Vseeno pa veliko pozornosti namenja uravnoteži prehrani, s katero zaužije mi­nerale, olja in maščobe, ki jih telo potrebuje za normalno delovanje. Najraje ima naravne juhe, surovo hrano, solato, sveže sadje, oreške in semena.

Anja Kontrec & Meta Kač (Story)
Fotografija RedDot

Najbolj brano