Pripravljena za najdaljšo noč: glamurozen videz

Videz, kateremu je zvesta igralka, model in burleskna izvajalka Dita von Teese, je idealen za praznične dni, ki prihajajo. Z našimi napotki se lahko sami hitro in enostavno pretvorite v to zapeljivko.

Pripravljena za najdaljšo noč: glamurozen videz - Foto: Fotografija www.ditasdomain.com, Fotografija Imaxtree, Fotografija RedDot

Koža

Pri Diti najprej opazimo porcelanasto kožo, zato za ta videz ne potrebujete veliko pudra, ampak raje več dobre podlage. Njena koža je sicer poudarjeno svetla, ampak zase izberete tak puder, ki ustreza odtenku vaše kože, ne svetlejšega, sploh pa ne temnejšega.

Cilj: brezhibna mat polt

Oči

Na oči nanesite rahlo svetlečo podlago za senčilo. Namesto tega lahko uporabite tudi nežno senčilo v barvi vanilje. Nato v pregib gube s čopičem nanesite marelično ali breskovo senčilo in zelo natančno zabrišite meje. Ostane vam le še nanos črnega tekočega črtala za oči in nekaj nanosov maskare. Črtalo lahko nanesete poljubno debelo, ne pozabite pa črte v zunanjem kotičku očesa dramatično zavihati navzgor. Če se odpravljate na zabavo, lahko celoten videz zaokrožite še z umetnimi trepalnicami. Kako jih nanesete si oglejte tukaj.

Cilj: Oči z ličili ne večamo ampak 'pripiramo'. Želimo zapeljivo dramatičen pogled, ala Dita ali Marilyn Monroe.

Obrvi

Pri tem videzu so ključne dokaj široke in temne obrvi. Za hitro rešitev uporabite svinčnik ali senčilo za obrvi za definiranje, oblikovanje in potemnitev obrvi. Končna barva obrvi naj bi bila vsaj za odtenek ali dva temnejša od vaše naravne barve. Če pa želite dolgoročno imeti debelejše obrvi, potem pa si jih boste morali za nekaj mesecev nehati puliti, da se zgostijo in jih nato ponovno oblikovati.

Lička

Na lička nanesite zelo svetlo rdečilo, le toliko, da jim dodate malo rožnate barve, kot da ste nežno zardeli. K temu videzu najbolj pristaja nežno roza ali marelična barva.

Ustnice

Brezhibno rdeče ustnice so ključen del tega videza. Z rdečim črtalom natančno obrobite ustnice, še posebej natančno oblikujte kupidov lok, oziroma tisti del zgornje ustnice, ki je v obliki črke V. Če niste zadovoljni s svojo naravno obliko ustnic, nanesite nanje mat podlago, tako da jih popolnoma prekrijete. Nato s svinčnikom zarišite obliko ustnic, ki jih želite. Pri tem nikakor ne smete popolnoma ignorirati naravne oblike svojih ustnic, da ne boste videti kot klovnesa. Za večjo obstojnost šminke ustnice znotraj obrobe prav tako prekrite s črtalom. Nanesite kremasto ali mat rdečo šminko in že ste pripravljene na zabavo.

Pika na i

Če želite popolnoma isti videz kot Dita, morate ob levo oko s črnim svinčnikom narisati še črno lepotno piko.

Najbolj brano