Ličenje za najdaljšo noč: privoščite si barve!

Če boste svoje oči poudarili s črtalom, boste še hitreje pričarali zapeljiv pogled. Že samo malce črtala in maskare, je pogosto dovolj za zanimiv in nov videz.

Ličenje za najdaljšo noč: privoščite si barve!

Namesto klasičnega črnega črtala, lahko svoj videz posodobite in popestrite z barvnimi, na primer modrim, vijoličnim, zelenim in rjavim.

Barvno črtalo + bleščice

Z barvnim črtalom se lahko poigravate v kombinaciji z ostalimi ličili, poudarite oči in hkrati izrazite skrito umetniško žilico, zato le poskusite. Sploh na silvestra si lahko privoščite precej pretiravanja s kovinskimi in bolj pisanimi odtenki, črtala pa se odlično ujemajo z bleščicami vseh barv, velikosti in oblik.

Pri barvnih črtalih, ki so veliko bolj izstopajoča kot klasična črna, moramo biti pri nanosu malce bolj natančni. O sami splošni tehniki nanašanja tekočih črtal ali črtal v svinčniku, pa smo že pisali.

Barve

  • Svetlo modrim in sivkastim očem najbolj pristaja črna barva, vendar jih lahko popestrimo s katero koli barvo. Na primer modro, vijolično, rjavo in zeleno.
  • Temno rjavim očem najbolje pristajajo temno vijolični in modri odtenki. Še vedno pa lahko preizkusite tudi zeleno črtalo.
  • Svetlo rjavim očem najbolje pristaja zeleno črtalo.
  • Zelene oči lahko zelo lepo poudarimo s temno modro barvo, pristaja jim pa tudi vijolična in zelena.

Namig: Ljudje imamo različne barve in odtenke oči, zato preizkušajte različne barve črtal in najdite tistega, ki vam najbolj pristaja.

Nasveti za nanašanje

Pred nanosom črtala lahko na veke nanesete senčilo v enaki barvi, vendar pazite, da boste temeljito zabrisale meje. Če želite oči poudariti le s črtalom, nanesite na veke podlago za senčila, puder ali senčilo v kožni barvi. Še vedno je zelo modno, da si s svetlim senčilom ali osvetljevalcem osvetlite notranje kotičke očes, zato to storite pred nanašanjem črtala. O nanašanju črtala smo že pisali, zato se držite že omenjenih navodil. Če nimate veliko prakse z nanašanjem tekočega črtala, raje uporabite takega v svinčniku, ki ga je lažje nadzorovati.

Za bolj
glamurozen videz pa lahko uporabite kar oba. Najprej nanesete črtalo v svinčniku in nato še tekočega.

Namig: Če nimate črtala, lahko namesto njega uporabite kar senčilo. Vse kar potrebujete je majhen tanek čopič, ki je rezan pod kotom. Namočite ga v vodo in z njim natančno nanesite senčilo. Da boste dosegle zaželen učinek, boste morale postopek ponoviti vsaj še enkrat.

Ne pozabite: Tekoče črtalo vedno začnite nanašati na notranjem delu očesa, vendar ne čisto v kotičku, in se s kratkimi gibi premikajte proti zunanjemu kotičku. Ko je na čopiču za nanašanje še čisto malo tekočine, jo nanesite še v notranje kotičke očes. Tako ga je veliko lažje nanesti, pa še razmazal se ne bo.

Splošni nasveti

  • Najbolje je, da tekoče črtalo nanesete najprej na dlan in ga šele potem iz dlani zajemate s priloženim čopičem in nanašate okoli očesa. Tako boste lažje in bolj natančno nanašali črtalo, ne da bi se vam razmazalo. Drugače pa lahko pred nanosom s čopičem malo pomahajte po zraku, tako da se malo posuši.
  • Če ne želite preveč barvnega videza, nanesite okoli oči črno črtalo in nato na zunanje kotičke še kanček barvnega.
  • Za bolj prefinjen videz nanesite barvno črtalo le v zunanje kotičke očes. S tanko črto na zadnji tretjini veke boste svoj videz barvno popestrile hitro in enostavno.


Pa ne pozabite: vaja dela mojstra. Tako da kar pogumno!

Najbolj brano