Posodobljen videz zadimljenih oči

Verjetno ste že opazili, da je lepotni trend zadimljenih oči priljubljen že vrsto let. In kot smo lahko videli na modnih revijah, bo še kar nekaj časa aktualen. Čeprav trend ostaja, se vsako sezono malo spremeni in posodobi.

Posodobljen videz zadimljenih oči - Foto: Fotografija Imaxtree

Najnovejša različica je, da najprej nanesemo črno senčilo, potem pa ga obogatite z barvnim senčilom, na primer vijoličnim, modrim ali zelenim, kar ustvari moderno in drzno različico videza.

Postopek

1. S čopičem na veko (do pregiba) nanesite dokaj debel sloj črnega kremastega senčila. Bolj kot je debelejši sloj senčila, bolj je obstojen. Ni treba, da ste do milimetra natančni, saj bistvo tega videza uglajena neurejenost. Edina stvar, na katero morate paziti je, da videz prilagodite obliki očesa, zato sledite svoji strukturi kosti.

2. S čopičem nežno razmažite senčilo v pregibu. Če želite podaljšati oko ali biti bolj drzni, s čopičem potegnite iz zunanjih kotičkov kratko črtico navzgor, ki jo po želji lahko tudi malo zabrišete.

3. S tekočim ali navadnim črtalom za oči dodajte detajle. Namesto črtala lahko uporabite tudi črno senčilo, ki ga nanesete z zelo tankim čopičem. Narišite tanko črto ob liniji zgornjih in spodnjih trepalnic. Na ta način ustvarite bolj globok pogled in iluzijo daljših trepalnic.

Namig: S čopičem nanesite ob spodnjih trepalnicah malo črnega senčila in zabrišite meje. Če ste drzni, pa lahko namesto črnega senčila uporabite raje barvnega.

4. Ob vsej tej črnini, pa je že skrajni čas, da oko tudi malo osvetlimo. S čopičem na veko nežno nanesite svetlejši odtenek senčila, na primer vijoličen, zelen, siv ali moder. Senčilo naj vsebuje bleščice, ki bodo dodale sijaj.

5. Na koncu pa kar s prstom na veko dodajte še malo temno sivega ali črnega kremastega senčila z bleščicami.

6. Pri videzu zadimljenih oči vedno uporabite črno maskaro, ki jo nanesite čim bližje koreninam trepalnic. Ne pozabite je nanesti tudi na spodnje trepalnice.

7. Še nekaj pravil, ki jih morate upoštevati pri tem videzu:

- Ne glede na to, katero barvo izberete, uporabite najmanj tri odtenke, da ustvarite globino in dobite pravilen končen videz.

- Za boljšo obstojnost uporabite kremna senčila in šele na njih nanšajte senčila v prahu.

- Na veke ne nanesite korektorja ali pudra, drugače bodo senčila na koncu izpadla siva. Če imate bolj mastno kožo in se bojite, da zaradi tega ne bo senčilo dolgo obstojno, uporabite podlago za senčila, ki se bolje meša z barvnimi senčili kot korektor ali puder.

Najbolj brano