Poslovimo se od ogrcev

Mnogi se kljub temu, da so že zdavnaj preboleli puberteto in neprijetnosti, ki jih prinese to obdobje, še vedno spopadajo z nadležnimi ogrci. Nekateri zdravniki celo pravijo, da naj bi bili podedovani geni tisti, ki odločajo, ali bomo nagnjeni k nastajanju ogrcev, ali ne.

Poslovimo se od ogrcev

Če ste nagnjeni k nastajanju teh nadležnih črnih pik, potem je priporočljivo, da se izogibate kofeinu, alkoholu, mlečnim izdelkom, večji količini ogljikovih hidratov in maščob. Celo stres naj bi vplival na nastajanje hormonov, ki spodbujajo nastajanje ogrcev. Največji problem te kožne nadloge pa je, da dlje časa ko so v vaših porah, bolj jih širijo. A pozor, nad ogrce se spravite previdno in potrpežljivo.

Če se jih želite znebiti za vedno se držite sledečih korakov:

1 korak

Vsak dan temeljito očistite kožo.

Najboljše bo, če uporabite čistilni izdelek, ki temelji na salicilni kislini, saj ta sestavina odstranjuje ogrce in preprečuje njihov nastanek. Poleg tega deluje protivnetno in antibakterijsko.

2 korak

Uporaba tonika.

Uporabite takega, ki vsebuje totarol, ki ga pridobivajo iz drevesa totara in vsebuje antibakterijske in protivnetne sestavine. Po uporabi tonika bo koža ponovno vzpostavila svoje pH ravnovesje in pore se vam bodo zaprle.

3 korak

Važenje.

Za vlaženje kože uporabite vlažilno kremo brez olj in s hialuronsko kislino, ki globinsko vlaži kožo. Čez dan vedno uporabljajte kremo s faktorjem, ker morate, če imate ogrce, pogosto uporabljati piling.

4 korak

Piling.

Dvakrat na teden si obraz očistite z nežnim pilingom. To je ključno za preprečevanje nastajanja novih ogrcev.

5 korak

Maska.

Prav tako dvakrat na teden nanesite masko s kaolinom, ki absorbira nečistoče in olja ter zapira pore.

Če boste pridno sledili tem navodilom in vseeno ne bo vidnih rezultatov, se ogrcev nikakor ne lotite sami, ampak pojdite h kozmetičarki, ki je izurjena v tem. Če se odstranjevanja lotimo sami, lahko pritisnemo premočno, ali pa v poro pritisnemo še več umazanje. Rezultati nepravilnega odstranjevanja so lahko brazgotine ali počene kapilare.

Če se boste odločili za kozmetičarko, po tretmaju vseeno upoštevajte zgoraj opisano nego, saj boste le tako lahko uspešni v boju proti nadležnim ogrcem.

M. K.

Najbolj brano