Platinum pixie pričeska je spet v modi! Napoveduje monaška princesa Charlene

Princesa je svojo vrnitev v javno življenje pospremila s pričesko, ki bo zaznamovala sezono.

Platinum pixie pričeska je spet v modi! Napoveduje monaška princesa Charlene - Foto: Profimedia

Pixie pričeska (v platinasto blond barvi) bo to poletje 2022 spet v trendu. Napoveduje Charlene Wittstock. Princesa se je po več kot letu dni premora pred kratkim drugič pojavila v javnosti - z družino se je udeležila tradicionalnega turnirja v ragbiju Sainte Devote - in presenetila s platinasto pixie pričesko. 

Ta brezčasni slog je bil vedno izraz identitete in moči. To ni prvič, da je Charlene Monaška videti tako radikalno in brez klišejev. Še preden je bixie dobil svoj naziv, se je tudi Charlene odločila za ta vsestransko pričesko, ki smo jo videli vso pomlad. Princesa že dolgo nosi kratko pričesko, ki smo jo videli v vseh različicah: s frufrujem, delno obrito, asimetrično, mixie... Tokrat se je spremenila, ima še krajše lase kot doslej in popoln odtenek bele barve. Za tiste, ki se ne upate odreči dolgim lasem, vam predstavljamo ključne razloge, zakaj je to trenutno najbolj priljubljena frizura.

Njegova dolga zgodovina je dobra potrditev, da je pixie pričeska brezčasna. Najbolj moška pričeska je v zadnjih desetletjih postala znak elegance in sloga. Za mnoge ženske so lasje element sprejemanja, vendar pa je razkazovanje golega obraza lahko tudi simbol osvoboditve. Če imate oglate poteze - z izrazito čeljustjo -, je to popoln način, da oblikujete svoj obraz, ne da bi pri tem žrtvovali udobje.

Pixie ima več prednosti, med drugim je neverjetno prilagodljiv, odličen za vse tipe obrazov, vendar je veliko boljši za ženske z dolgim vratom in nizko postavo ali okroglim obrazom, če imate volumen zadaj. In čeprav je morda bolj primerna za goste lase, je tudi za tanke lase na voljo rešitev: Zanesljiva metoda je, da pri tej vrsti striženja uporabite volumen. Po dolžini vlažnih las razpršite malo sredstva za povečanje volumna, jih počešite nazaj, posušite s suhim pihanjem in jim dodajte še zadnji ležeren dotik z voskom za lase.

Po pričakovanjih trend spremlja barva ali, v tem primeru, njena odsotnost. Emma Chamberlain ali Kim Kardashian sta to napovedali že na prireditvi MET Gala, Charlene Monaška pa je to potrdila: beljenje las je v trendu. Čeprav se je ta kombinacija izkazala za najsodobnejšo, je kombinacija pixie in platine vedno znova klasična. Ema Corrin, Michelle Williams in Zoe Kravitz so jo nosile med zadnjimi, vendar vemo, da je Mia Farrow že prej dokazala, da je ta pričeska lahko najbolj prepoznaven element. V tem primeru daje princesi dodaten sijaj na koži. V kombinaciji z Akrisovo srajčno obleko iz džinsa in črnimi petami je princesa svoj novi kroj spremenila v stilsko izjavo.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Črn puli je lahko tudi zapeljiv: Poglejte, kako ga je nosila Emily Ratajkowski

Priporočamo tudi: Kako izmeriti porcijo špagetov ali najlažje olupiti česen: 9 preprostih trikov, ki vam bodo pomagali v kuhinji

Najbolj brano