Novoletni videz: zadimljen pogled

Za večerne priložnosti je tale klasika ličenja oči tako neizogibna kot mala črna obleka. In tudi zadimljen pogled ima številne različice, a vedno ostaja zvest osnovni eleganci. »Tak pogled je dramatičen in izjemno seksi, « zagotavlja Bobbi Brown. In čeprav se zdi kot ustvarjen za večerne dogodke, si ga lahko za nekoliko rokerski videz ali v rahlo pridušeni različici privoščite tudi čez dan.

Novoletni videz: zadimljen pogled

Zadimljen videz za vse starosti

 • Pri 20 letih:

  upoštevamo osnovne korake nanosa ličil, le da se lahko po mili volji zabavamo z izbiro bolj ali manj živahnih barv. Izberite vijoličasto, slivovo, zeleno, električno modro, temno modro … odvisno od priložnosti.

 • Pri 30 letih:

  zjutraj in zvečer pogumno uporabimo temno ličilo in ustvarimo rokerski videz, ki poudari barvo oči in prefinjen okus. Zvečer ta videz še okrepimo, tako da čez dnevno različico nanesemo črno senčilo v prahu.

 • Pri 40 letih:

  namesto drzno črnega ličila raje uporabimo rjavkaste različice. Temnih ličil ne nanašamo po celotni zgornji veki vse do obrvi in v očesno gubo, temveč zasenčimo le tri četrtine zgornje veke, v očesno gubo pa nanesemo ličilo kožne barve.

 • Pri 50 letih:

  pri ličenju zgornje veke ostajamo še bližje trepalnicam, končni videz pa omehčamo tako, da namesto izrazito temnih senčil uporabimo sivkaste in rjavkaste odtenke – lešnikovo rjave, rjaste, skrilasto sive. V notranji kotiček očesa nanesemo malo svetlega senčila, kar navidezno odpre in osveži pogled.

Kako?

1. Najprej po celotni veki od trepalnic do obrvi nanesite nesijoče senčilo v barvi kože.

2. Izberite srednje temno senčilo (sivkasto rjavo ali skrilasto sivo) in ga nanesite po celotni zgornji veki vse do začetka obrvi. Če želite močnejšo obarvanost, nanesite več plasti. Na koncu na zunanji kotiček očesa in v očesno gubo nanesite še senčilo v enaki oziroma le za odtenek temnejši barvi. Mejo zabrišite s prstom.

3. S črnim svinčnikom potegnite črto ob robu trepalnic od zunanjega proti notranjemu kotičku očesa. Ne bojte se narediti nekoliko debelejše črte. Zabrišite s prstom.

4. Enako ponovite na spodnji veki, kjer se poskušajte čim bolj držati linije trepalnic. Zabrišite s prstom.

5. S tankim čopičem prek črte nanesite črno senčilo, da jo utrdite. Senčilo razmažite proti sredini zgornje veke.

6. Nanesite temno, a ne črno senčilo v očesno gubo na zunanjem predelu očesa. Plasti nanašajte, dokler ne dosežete želene intenzivnosti. Bolje je korak za korakom ustvarjati močnejši učinek kot takoj nanesti močan odtenek. Pomembne so tudi obrvi, ki naj bodo lepo urejene, vendar naravnega videza.

Kakšna šminka sodi zdraven?

+ Vse šminke v naravni barvi ustnic ali nežno rožnatih odtenkih. Z naravnimi toni ne morete zgrešiti, saj močno naličene oči in diskretno obarvane ustnice vedno ustvarijo pravo ravnovesje. Odločite se za teksturo z drobnimi bleščicami ali s sijajem.

+ Vsi malinasti odtenki, kadar želite ustvariti bolj prefinjen videz. Nekoliko močnejši rožnat odtenek deluje v zrelejših letih bolj privlačno kot naravne barve. Ko se približamo petdesetim, so ustnice lepše obarvane.

- Ne odločite se za živo rdeče tone, saj skupaj z ogleno črnim pogledom delujejo izumetničeno. Temno rdeči odtenki pa skupaj z zadimljenim videzom ustvarijo mračno razpoloženje, zato tudi tem recite ne.

Fotografije Imaxtree, Arhiv Elle in

promocijsko gradivo Bobbi Brown

Najbolj brano