Nohtki, pomlad-poletje 2009

Po nasvete smo se obrnili kar na profesionalko, ki je poskrbela za nohtke že marsikatere slovenske estradnice, Barbaro Glavnik, Estrada Studio. V salonu vedno vlada sproščenost in povsod se razlegata smeh ter dobra volja. Skoraj tako, kot če bi šli na kavo k prijateljici. Prepričani smo, da je pozitivna energija odlična formula za uspeh in Barbara ima slednjega na pretek.

Nohtki, pomlad-poletje 2009 - Foto: Fotografija arhiv Estrada Studio, Fotografija IMAXtree, Fotografija Shutterstock

Začniva z odločitvijo – naravni ali gelirani?

BG: Sama, kot lastnica tankih nohtov in pomanjkanja časa za urejanje naravnih nohtov, prisegam na naraven videz tankih geliranih nohtov.

Gelirani nohti so rešitev za vse, ki imajo tanke ali lomljive nohte, za vse ki si jih grizejo, ter za vse ki nimajo časa za urejanje svojih nohtkov. Prednost geliranih nohtov je njihova obstojnost, saj zdržijo brez posebne nege tudi mesec dni, lak na njih zdrži tudi po nekaj tednov, ter vedno imamo urejene nohte.

Žal je poplava izdelovalcev geliranih nohtov prinesla s seboj tudi nižjo stopnjo kvalitete pri izdelavi in s tem veliko negativnih izkušenj za vse, ki so se za to odločile prvič. Nujno je vedeti kdo, kako in s čim vam nohtke izdela ter kakšne materiale uporablja pri svojem delu. To je brez dvoma najbolj pomembno pri končnem rezultatu, ki ga boste potem nosili iz meseca v mesec.

Z geliranimi nohti res ni veliko dela, če so kvalitetno izdelani. Preizkušeno! Kako pa pravilno skrbeti za svoje naravne nohtke, doma, da bi bili kar najbolj čvrsti in zdravi?

BG: Pri geliranju nohtov je pomemben vsak poteg s pilo, vsak nanos in seveda material ki se pri tem uporablja.

Naravnih nohtov si ne strizite. Pilite si jih z mineralno pilico in to le v eno smer - s tem zaprete rob nohta. Priporočljiva je Mavalina tekočina za utrjevanje. Vsak dan si nohtke negujte s kremo Gehwol Med za nohte in obnohtno kožico, ki jih utrdi in jim vrne prožnost. Kremo dobite v lekarni, le ta pa učinkovito ščiti pred pojavom glivic, neguje nohte in kožo, da postanejo prožni in lepi. Olje vsebuje zelo kvalitetne učinkovine kot so olja pšeničnih kalčkov, panthenol in bisabolol za nego nohtov in kože. Preizkušena učinkovina citrimazol preprečuje pojav glivic. Lomljivi in krhki nohti postanejo zopet prožni in imajo naravni svilnati lesk. Nohtkov si nekaj časa ne lakirate, da si lahko opomorejo. Ko bodo dosegli želeno kvaliteto, pa na njih nanašajte podlak, lak in nadlak. Za odstranjevanje laka uporabljajte odstranjevale, ki ne vsebuje acetona. Dodatno ojačamo nohte s tableti za nohte in lase, ter s pravilno prehrano.

Kako pa je s trendi? Kakšne so barve te sezone?

BG: Letošnje barve so vijolična, turkizna, roza, svetle ter metalne barve. Letošnji trendi tako v tujini kot pri nas ne vsebujejo poslikav. Nohti so enobarvni. Kar se tiče gelov, tudi tukaj prevladuje pisana barvna paleta.

Kako kaže dolgim kvadratnim nohtom? Se nam le zdi, ali bi lahko rekli, da so že malce modnega kiksa?

BG: Kvadratni nohti so vedno popularni, vendar so krajši. Njihovi popularnosti se je pridružila tudi mandljeva oblika. Modni kiks so pretirano dolgi nohti.

Za poletno svež videz na nohtkih svetujete?

Najprej je pomembno da so nohti urejeni, enako dolgi in enake oblike. Lahko so pobarvani z enobarvnim lakom, ki so mu dodane bleščice in kamenčki – seveda brez pretiravanj. Z rahlim svetlikanjem lahko dosežete res šik videz za prihajajoče tople dni.

Če se preseliva malce nižje, ko nohtkom na nogah . . Včasih pride želja po nenavadnih kombinacijah. Recimo vijola in rdeča? !

BG: V Londonu sem bila presenečena, kaj vse ženske kombinirajo. Tudi vijolično in rdečo ali roza in zeleno. Umirjena ženska zrelih let nosi živo roza lak. In to je naravnost super!

Nohtom na nogah po mojem mnenju še vedno najbolj pristoji francoska manikura, torej bel rob in mlečno bel lak s dodanim kakšnim kamenčkom. Če pa imate rajši barvni lak, pa še vedno svetujem, da naj se večina kar drži preverjenega kombiniranja v isti barvi z lakom na rokah.

Kakšna je bila najbolj modna kombinacija, ki vas je navdušila?

BG: Sama prisegam na naraven, mlečno bel videz. Sicer sem navdušena nad vijolično barvo in seveda metalnimi laki.

In še za konec malce izven teme. Glede na to, da ste mladi, a že zelo uspešni – kakšen je vaš nasvet mladim začetnicam v poslovnem svetu?

BG: Da dobro razmislijo ali si res želijo začeti samostojno kariero! (smeh)

V kolikor se želite zares posvetiti poslu in v njem tudi uspeti, lahko skoraj pozabite na privatno življenje. Zavedati se morajo kaj jim je bolj pomembno. Ko si enkrat na samostojni poti, se odrečeš marsikaterim prostim trenutkom, svobodnim mislim, brezglavemu žuriranju in prostim vikendom. Težka je podjetniška, polna izzivov in ovir. Sama bi se v tem trenutku raje odločila za kariero znotraj velikega uspešnega podjetja, ki ti nudi izobraževanja in plezanja po lestvici navzgor.

Začetnicam pa svetujem, da če se enkrat odločijo za kariero, da se ji potem zares posvetijo, si zadajo cilj in gredo s polno paro temu cilju tudi naproti. Naj vam bodo ovire izziv! Nikoli se ne nehajte izobraževati in vedno, vedno, vedno bodite radovedne!

Najbolj brano