Linda Evangelista “depresivna do te mere, da se sovraži”, potem ko jo je iznakazila estetska operacija

Supermodel je po operaciji, ki ji je spremenila življenje, spet na naslovnicah revij.

Linda Evangelista “depresivna do te mere, da se sovraži”, potem ko jo je iznakazila estetska operacija - Foto: Profimedia

Čas za zdravljenje. Septembra 2021 je Linda Evangelista razkrila, da je bila "brutalno iznakažena" s postopki CoolSculptinga. Zaradi redkega stranskega učinka je kozmetični postopek povečal količino maščobnih celic na zdravljenem delu obraza in telesa, namesto da bi jih zmanjšal. "Definitivno deformiran" in "neprepoznaven" model je padel "v krog globoke depresije, neskončne žalosti in redkega sovraštva do sebe". Supermodel iz devetdesetih let, ki je bila moralno ogrožena in se ni mogla fizično preživljati, je pet let živela v samoti in se ni hotela pokazati.

Linda Evangelista na naslovnici revije Vogue

Toda po letih skrivanja ima Linda Evangelista dovolj. Najprej je reviji People razkrila fotografije telesnih poškodb, ki jih je povzročil kozmetični poseg, zaradi katerega je imela na bradi, stegnih in pod prsmi izbokline. 57-letna manekenka se je nato vrnila na modno prizorišče, ko je pozirala za oglasno kampanjo za Fendi. Zdaj je Linda Evangelista naredila še en korak k okrevanju in krasi naslovnico revije Vogue, ki izide septembra 2022. Naslovnico spremlja fotoreportaža s čudovitimi posnetki njenega prijatelja Stevena Meisela.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by British Vogue (@britishvogue)

Linda Evangelista je na straneh revije Vogue odkrito spregovorila tudi o lepotnem posegu, ki jo je iznakazil. "Če bi vedela, da so stranski učinki lahko tudi izguba preživetja in depresija, da se sovražiš, ne bi tvegala," je dejala na začetku. Zakaj se je torej odločila za poseg? Ženska, ki je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja veljala za eno najlepših žensk na svetu, je preprosto podlegla pritisku družbe, ki nam nenehno dopoveduje, da moramo ostati mladi, vitki in lepi. "Na televiziji so bili oglasi za CoolSculpting neprestano na vseh kanalih, vedno znova in znova. Vprašali so: "Ali vam je všeč, kar vidite v ogledalu?" Zdelo se mi je, da govorijo neposredno z mano. Cilj je bil usmeriti se na nepokretno maščobo. Rekli so, da ni operacije, da ni okrevanja in... spila sem čarobni napitek. Seveda sem jo popila, ker sem malo nečimrna," priznava. "Zato sem se odločila za to, a se mi je to maščevalo,".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista)

Linda Evangelista je nato začela težko pot, saj je na vse pretege poskušala popraviti škodo, ki jo je povzročil kozmetični poseg. Opravila je dve liposukciji, vendar brez uspeha. Pravi: "Po vsem telesu imam zareze. Imela sem šive, pod brado sem nosila kompresijsko krpo, moje telo je bilo osem tednov tesno stisnjeno v pasu, nič ni pomagalo. Na vrhuncu svojega obupa je manekenka celo nehala jesti: "Tako me je bilo sram. Porabila sem ves ta denar in edini način, ki mi je prišel na misel, da bi popravila škodo, je bil, da ne bi več jedla kalorij. Zato sem pila samo vodo. Včasih sem si privoščila palčko zelene ali jabolko." Redko gre ven in je vedno pokrita od glave do peta: "Izgubila sem pamet".

Na poti k okrevanju

Linda Evangelista se danes poskuša imeti rada takšno, kot je. Vendar je pred njo še dolga pot. Priznava: "Ali sem duševno ozdravljena? Nikakor ne. Nekdanja kolegica Cindy Crawford in Naomi Campbell se še vedno ne more pogledati v ogledalo ali pustiti, da se kdo dotake njenega telesa. In če se je odločila, da se bo vrnila v središče pozornosti, ni lahko sprejeti njenega novega telesa in obraza. Poudarja, da je na fotografijah za Vogue popolnoma zakrita.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: To jesen se vrača kontroverzen dodatek iz 80-ih, toda v sodobni modni različici

Priporočamo tudi: Mini črn top bomo nosili kot Kendall Jenner

Najbolj brano