Lepotno: Chanel, Jean Paul Gaultier, Byblos, Kilian

Kratke lepotne novice

Lepotno: Chanel, Jean Paul Gaultier, Byblos, Kilian - Foto: Fotografija promocijsko gradivo, Fotografija Imaxtree

Bohemski stil

Chanel

Kolekcija ličil za prihajajočo pomlad temnih odtenkov in drznih barv šmink nas vrača v čas Coco Chanel.

Zima je dodobra prišla in pordečila vaša lička, a modne in kozmetične hiše že pripravljajo ali reklamirajo kolekcije za pomladne mesece, o katerih ta trenutek lahko le sanjamo. Tako nas Chanel s svojo linijo make-upa za toplejše mesece vrača v čas nesmrtne Coco, velike oboževalke bohemske elegance, z značilnimi temnimi niansami senčil in senzualnih in mističnih odtenkov rdečil za ustnice. Namen bohemskega stila je, da naravnemu videzu poudarimo dotik glamurja. Zato počasi: čeprav se največkrat nosijo toni rjave, bež in senčila v barvi slive in vina, podnevi ne pretiravajte z maskaro, barvico ter tušem za oči, ki bi morali biti rjavi. Ustnice naj podnevi delujejo čim bolj naravno, zato izbiraje nevtralne šminke, za zvečer pa je idealna barva vina. Barvica za ustnice naj ostane skrita globoko v predalu, saj je ne boste potrebovali.

Če želite pravi bohemski izgled, pozabite na velike količine pudra ter rdečil, lasje naj bodo zaključek vašega videza. Spuščeni in svobodni.

Dišave

Jean Paul Gaultier, Byblos, Kilian

Jean Paul Gaultier prinaša svojo dišavo v različnih različicah in ne samo v tradicionalno oblikovani steklenički. Za ta prazničen čas se je odločil za posebno oblikovano glasbeno škatlo, s pripadajočo zapestnico.

Za konec leta 2008, je znamka izdala kolekcijo glasbenih božičnih paketov, ki vsebujejo Classique, Le Male in Fleur du Male posamezno. Classique se odpre ob zvokih Elvisove romantične skladbe Love Me Tender, ob odprtju škatle z Le Male in Fleur du Male pa zaigra The Entertainer, v izvedbi Scotta Joplina. Če je vsebina primerna prazničnim dnevom, pa Gaultier darilo zavije na najboljši način - z modno zapestnivo, imenovano Bijou Parfumé (parfumski nakit). Navdihnjen s kolekcijo pomlad poletje 2007, kjer je bila glavna tema verski katoliški medaljoni z svetniki, gorečimi srci in križi. Simbol Marije pša je zamenjal znamenito oprsje Classique.

Italijanska modna hiša Byblos je predstavila novo dišavo, poimenovano preprosto Essence.

Parfum je ustvarila Christine Nagel, medtem ko je stekleničko oblikovala agencija Sylvie de France (znani proizvodi: Lolita Lempicka, Fleur de Corail, Givenchy Jardin d'Interdits, Lacoste Dream of Pink, Georges Stahl Elle d'Elissa). Steklenička spominja na originalno moderno retro izvedbo Frapin 1270. Glavne sestavine so: bergamot, mandarina, neroli, frezija, srčne sestavine: morski akord, jasmin, geranija, aloe rosa ter osnovne sestavine: mušus, cedrovina, tikovina ter tahitijska vanilija. Opisana kot cvetlična, dišava nosi oznako: Bodi očaran!

Najbolj byronska od vseh francoskih parfumskih znamk, By Kilian, je oznanil svojo osmo dišavo, ki jo bodo v prodajo poslali septembra prihodnje leto. Vse podrobnosti so sedaj skrbno prikrite. A vseeno naj bi vonj vseboval kanček tobaka ter lesenih not. Ustvaril ga bo Calice Becker, ki je v preteklosti že sodeloval s Francozi, pri ustvarjanju petih od sedmih njihovih dišav na trgu.

Najbolj brano