Lepota: mit ali resnica?

Z vseh strani prejemamo takšne in drugačne informacije o "pravilni" negi telesa. Pa je vse res?

Lepota: mit ali resnica? - Foto: Fotografija Sylvie Lancrenon

1. mit: Po voskanju boste imeli še temnejše in gostejše dlake

To nikakor ni res. Ravno nasprotno. Če se boste redno voskale, pa bodo dlake sčasoma postale tanjše in redkejše, ker na ta način poškodujete korenino dlake. Ko se prvič povoskate, boste opazile, da bodo dlake, ki ponovno zrastejo malo temnejše, vendar je to zato, ker so bile prejšnje za odtenek svetlejše zaradi sonca.

2. mit: Po britju zrastejo še močnejše in gostejše dlake

Tudi ta mit je neresničen, čeprav nas večina živi v tej zmoti. Če bi bil ta mit resničen, bi se vsi moški, ki izgubljajo lase, začeli briti po glavi. Pa vendar temu ni tako.

3. mit: Obraz si moramo umiti zjutraj in zvečer

Res je. Na koži se namreč nabirajo umazanija in olja, ki jih moramo redno spirati iz obraza, tudi tiste, ki ne nosite ličil.

4. mit: Nanašanje mineralnih ličil je kot, da bi si obraz drgnili s kamenčki

Ne. Mineralna ličila so temeljito zmleta in nežna ličila, ki nikakor ne škodujejo naši koži. Rezultati pa so odlični.

5. mit: Samo debelejše ženske imajo celulit

To nikakor ne velja. Vsak človek, ne samo ženska, ima lahko celulit, ne glede na telesno težo. Seveda fizična aktivnost pomaga pri zmanjševanju videza pomarančne kože, vendar ni nobene trajne rešitve zanjo. Učinkovito začasno rešitev pa nudijo izdelki proti celulitu.

6. mit: Kakavovo maslo preprečuje nastajanje strij

Resnica je, da nastanek strij preprečuje karkoli od otroškega olja do kreme za roke, saj je pomembna masaža pri vtiranju izdelka in ne sama sestavina izdelka. Masaža pri vtiranju pripravlja kožo na njeno raztezanje, ne da bi za tem ostali kakršnikoli znaki.

7. mit: Zeleni čaj spodbuja metabolizem, zato je dobro sredstvo za hujšanje

Zeleni čaj ima veliko zdravilnih učinkov, vendar na žalost ni najbolj učinkovita metoda za hujšanje. Raziskave so pokazale, da lahko 6 do 11 skodelic čaja na dan res poveča izgorevanje kalorij po obroku, ampak to ni isto kot pospešitev metabolizma. Za uspešno hujšanje je na žalost še vedno najbolj učinkovito razgibavanje in pravilna prehrana.

Najbolj brano