Katera pričeska pristaja vašemu obrazu?

Pričeska je okvir obraza in zaokroža našo celostno podobo. S pravo frizuro se počutimo bolj privlačni in samozavestnejši. Zato je pomembno, da skrbimo ne samo za zdrave lase, ampak tudi za njihovo obliko.

Večina nas je že preizkusila več različnih pričesk, z željo, da bi spremenili in izboljšali svoj videz. Na žalost pa ne pristajajo vse frizure vsem. Določena pričeska lahko na primer na neki ženski deluje odlično, druga pa je z njo videti staromodno. Zato je pri izbiri frizure potrebno upoštevati obrazne poteze.

Katera pričeska pristaja vašemu obrazu? - Foto: Imaxtree

Ovalen obraz

Tiste, ki imate ovalen obraz imate veliko srečo, saj te obliki pristaja skoraj vsaka frizura. Tako kratki in dolgi lasje, kot tudi ravni ali skodrani. Če želite pritegniti pozornost na lica ali brado, naj vam frizer oblikuje lase tako, da imate spredaj nekaj pramen v njihovi višini. Izogibajte pa se pričeskam, pri katerih imate veliko volumna na vrhu glave, saj boste tako imele še daljši obraz.

Dolg obraz

Vsem z dolgim obrazom najbolj pristajajo pričeske, ki obrazu dodajo širino. Na videz ga lahko razširite s pažem, ki sega do brade. Tak obraz tudi zelo lepo okvirijo kodri. Izogibajte se zelo dolgim ali zelo kratkim lasem, saj takšni ekstremi odvzamejo širino obrazu.

Okrogel obraz

Okrogli obrazi so že sami po sebi dovolj široki, zato jih moramo s primerno frizuro podaljšati. Najbolj primerni so dolgi lasje, ki morajo segati vsaj nekaj centimetrov čez brado. Če imate daljše lase in primerno teksturo las, vam bo po vsej verjetnosti pristajala tudi stopničasta frizura. Kratke nestopničaste frizure bodo le pritegnile pozornost na okroglost obraza, zato se jih izogibajte.

Kvadratast obraz

Če imate kvadratasto obliko obraza, imate poudarjeno čeljust. Zato je zelo pomembno, da s frizuro nekako preusmerite pozornost stran od nje. Takim oblikam najbolj pristajajo frizure z veliko teksture, na primer kratki kodri ali pa dolgi stopničasti lasje. Pri tem pazite, da se najkrajši začnejo malo pod brado. Izogibajte se paž frizuram.

Obraz v obliki srca

Pri tej obliki obraza izstopa predvsem koničasta brada. Zato priporočamo, da preusmerite pozornost na oči, in sicer s fru frujem do obrvi. Ali pa z dolgimi lasmi postriženimi stopničasto, tako da sprednji prameni segajo do ličnic.

Še nekaj koristnih nasvetov:

  • Tistim s krajšimi vratovi najbolje pristajajo kratke frizure, ki razkrivajo vrat in ga tako podaljšajo.
  • Izberite pričesko, ki vam je všeč in s katero nimate preveč dela. Nima smisla imeti neko popolno pričesko, če se z njo ne počutite dobro in je brez pomoči frizerja ne znate oblikovati.
  • Ker lase neprestano rastejo, lahko vedno znova in znova preizkušate različne pričeske. Predvsem pa se ne pozabite pri tem zabavati!

Najbolj brano