Kako izbrati primerno podlago?

Dobra podlaga je ključ do popolnega videza in dolgotrajnosti ličil.

Kako izbrati primerno podlago? - Foto: Fotografija promocijsko gradivo, Fotografija Imaxtree

Podlaga morate prilagajati vašemu tipu kože. Če imate mastno kožo, uporabljajte podlago brez olja (ponavadi na embalaži piše 'oil free' ali 'oil contorl'). Za tiste s suho kožo, so primernejše bolj kremaste podlage, ki imajo vlažilne lastnosti.

Razmislite kakšno prekrivnost želite doseči. Za minimalno prekrivnost so najbolj primerne obarvane vlažilne kreme, tekoče ali mineralne podlaga. Za močnejšo pa izberite pudrasto podlago, tako v stiku ali kremasto. Pri izbiri podlage se morate tudi vprašati ali želite matiran ali sijoč rezultat.

Ko iščete primerno barvo, nanesite podlago na spodnjo čeljust, kjer se najlažje vidi ali vam odtenek pristaja. Ponavadi jih nanesemo na hrbtno stran dlani, kar pa ni priporočljivo. Podlage so v embalažah videti temnejše kot na vaši koži. Zato jih kar pogumno preizkusite, da boste našle vam primeren odtenek.

Če imate zelo svetlo kožo, poskusite podlago v roza odtenku. Za vse ostale tipe polti pa so najbolj primerne take, ki potegnejo na rumeno.

Nasvet: Kadar kupujete podlago ali puder, ne pozabite stopiti iz trgovine, da vidite, kako vam ustreza na naravni svetlobi.

Najbolj brano