Kako izbrati pravo barvo šminke?

Večina žensk naredi pri izbiri šminke to napako, da izbiro barve prilagaja obleki. S pravim odtenkom šminke poudarimo svojo naravno lepoto.

Kako izbrati pravo barvo šminke? - Foto: Fotografija Imaxtree

Če imate svetlo polt in svetlo barvo las, izberite svetlejše odtenke, na primer v barvi breskve. Tistim s temnejšo poltjo pa bolje pristajajo malo temnejše, na primer barva rozin.

Lepotni trendi se neprestano spreminjajo.

Enkrat so priljubljene matirane šminke, spet drugič sijoče. Kakršenkoli že trend, upoštevajte dejstvo, da so matirane šminke videti boljše na večjih ustnicah. Matirana šminka namreč na videz pomanjša ustnice. Od velikosti ustnic je tudi odvisno, kako temno šminko lahko uporabimo. Temnejša kot je šminka, manjše so videti ustnice.

Idealna barva šminke bi morala biti za odtenek ali dva temnejša od naravne barve ustnic.

Ko kupujete šminko je najboljše, da jo preizkusite na ustnicah in se prepričate, da vam ustreza. Če to ni mogoče, si jo namesto na hrbtno stran roke, kar počnemo ponavadi, raje nanesite na konico prsta. Barva kože na prstnih blazinicah je bolj podobna barvi ustnicam kot tista na roki. Če jo nanesete na konice, jo tudi lažje približate ustnicam, da v ogledalu preverite, če ste izbrale pravi odtenek.

Čez dan uporabljajte svetlejše odtenke, zvečer pa si lahko privoščite drznejše barve.

Najboljša barva za vse priložnosti pa je tista, ki vam pristaja tudi, ko nimate na obrazu nobenih drugih ličil. S to boste vedno videti odlično.

Kadar po nesreči kupite šminko, za katero šele doma ugotovite, da vam ne ustreza, je ne vrzite stran. Prihranite kakšen evro tako, da s kombiniranjem različnih barv šmink, ki vam niso všeč, ustvarite barvo, ki vam ustreza.

Najbolj brano