Ilona Penzeš

Glavna in odgovorna urednica revije Story ve vse o tem, kako za svoj videz skrbijo zvezdnice. Mi pa razkrivamo, kako svetlolaska poudarja svojo lepoto.

Ilona Penzeš - Foto: Fotografija Helena Kermelj

Čemu na obrazu posvečate največ pozornosti?

Ukvarjam se z različnimi stvarmi, zato temu primerno prilagodim tudi svoj make-up. Ker imam svetle lase, se izogibam močnejšemu ličenju; najraje posegam po naravnih tonih. Največ pozornosti posvečam očem, doma nikoli ne zapustim brez maskare Max Factor False Lash Effect in vsaj nežno namazanih vek s senčilom Christian Dior Nude look.

Vaša najljubša ličila.

Obožujem poletje in videz, kot da bi se včeraj vrnila z morja. Zato pri meni prevladujejo bronasti toni, za večere pa obožujem bolj skrivnostne poglede. Podlago Giorgio Armani Lasting silk in bronzer Dior 003 Amber Tan nanašam le za večerne dogodke, čez dan se počutim bolje, če koža diha. Zvečer so torej moji prijatelji svetlo rožnato bleščilo Lancome Honey, I love you, senčila Christian Dior Nude look in obvezno črno senčilo za zadimljen pogled Giorgio Armani številka 18 – black purple ter črn svinčnik in Maskara Max Factor False lash effect.

Bleščilo ali šminka?

Bleščilo. Rada imam, da so moje ustnice nežne in sijoče. Že dalj časa sem zaljubljena v Lancome Sparkling Paris, ki se prelepo lesketa.

Vaša najljubša negovalna kozmetika?

Za obraz Vichy aqualia thermal in obvezna zaščita za roke Lipikar Xerand. Po vsakem prhanju uporabljam mleko za telo Nivea Q10 plus. Najljubši lepotni cukr­čki pa so ostali še od poletja: body oil spray Estee Lauder Bronze Goddess, Trussardi body lotion Inside in Marc Jacobs body lotion Daisy.

In kako skrbite za svoje čudovite lase?

Moji lasje so vedno sveži in mehki po zaslugi šampona Pantene Pro-V Repair & Protect in balzama John Frieda Sheer Blonde platin bis champagner. Vsak konec tedna jim privoščim tudi masko Herbal Essences Beautiful ends. Poleti si jih najraje posušim na zraku. Imam zelo močne lase, zahvaljujoč tudi temu, da se izogibam pretiranemu spenjanju in likanju las.

Kako skrbite za svoje telo?

Nobena krema telesu ne pomaga tako kot šport. Kondicijo redno vzdržujem z aerobiko, poleti veliko tečem in kolesarim. Pred leti sem se udeleževala kolesarskih gorskih maratonov, tri poletja zapored sem prekolesarila prav vsak otoček Jadrana vse do Dubrovnika. Veliko energije in osebnega zadovoljstva pa mi da predvsem ukvarjanje s psi. Sem tudi inštruktorica v KD Krim, kjer vodim tečaj Male šole in osnovnega šolanja. Zadovoljstvo, ki mi ga dajo tečajniki, ko jim pomagam vzpostaviti najlepšo vez med človekom in živaljo, me še dolgo drži pokonci.

In s čim ga najraje razvajate?

Pozimi z obiski savn, vendar ni nič lepšega kot topla domača dišeča kopel in listanje revij.

Najljubša dišava?

Je tista rožica, ki vam da odgovor, ali vas ima nekdo rad: Marc Jacobs Daisy.

Najbolj brano