Frizerske zvijače

Res vam ni treba obiskovati frizerskih tečajev v tujini, če si želite ustvariti pričesko, kot jo narekujejo trenutne modne smernice. Z nekaj osnovnimi pripomočki in našimi navodili bo vaša pričeska brezhibna.

Frizerske zvijače - Foto: Fotografija Imaxtree, Fotografija Tadej Windschnurer

Minimalistična gladkost

Osnovni pripomoček: velika ploščata krtača, saj dobro zgladi štrleče pramene.

Preprosta izvedba: ni se vam treba ukvarjati z glajenjem, ki traja ure in ure. Pri tem videzu je pomembno, da noben lasek ne moli ven, kar dosežemo tako, da na vlažne lase, prepojene z mlekom za glajenje, na strani zarišete ravno prečko. V eno roko primete sušilnik, v drugo pa veliko ploščato krtačo, in z obema hkrati drsite skozi lase od lasišča proti konicam. Ko so lasje suhi, jih z glavnikom zgladite nazaj in z elastiko spnite v nizko figo ali nizek konjski rep. Na koncu nanesite malo vlažilne kreme za lase, da ukrotite še drobne laske, ki obkrožajo obraz.

Natupirana figa

Osnovni pripomoček: glavnik za tupiranje, saj ga odlikujejo zelo tanki zobje, s katerimi je tupiranje veliko preprostejše.

Preprosta izvedba: na prvi pogled se zdi ta obsežna figa skoraj nedosegljiva, vendar je prav njena nepopolnost tista, ki jo naredi tako posebno, zato se pomirite. Najprej posušite lase z glavo, nagnjeno navzdol. Že med sušenjem jih mršite z roko, da povečate njihovo prostornino. Z zelo gostim glavnikom jih nato na vrhu in na zadnjem delu glave pri lasišču natupirajte. Popršite z lakom. Lase spredaj in pri straneh pustite čisto pri miru, saj si ne želite, da bi bili videti smešno. Lase počešite na stran, tako da čelo prekrijete z obsežnim pramenom, in jih na tilniku spnite v preprosto figo. Spet popršite z lakom, da se bo razmršen videz ohranil dlje.

Voluminozni valovi

Osnovni pripomoček: kodralnik las z velikim obsegom, saj njegov obseg XXL zagotavlja želene valove.

Preprosta izvedba: Oprane lase popivnajte z brisačo in nanje nanesite kot oreh veliko količino pene za ustvarjanje volumna. Lase posušite s sušilnikom z glavo, nagnjeno navzdol. Ko so lasje popolnoma suhi, uporabite kodralnik z obvezno velikim premerom. Pramene, ki naj bodo zajetni, ovijajte zelo ohlapno, konice pa pri tem izpustite. Kodrajte le kratek čas, saj ne želite ustvariti pravih kodrov, temveč le rahle valove. Na dlani nanesite nekaj vlažilne kreme za lase in s prsti zrahljajte pričesko.

S krtačo do poslovne pričeske

Osnovni pripomoček: krtača na vroč zrak, saj z njo zlahka dosežemo želeni videz.

Preprosta izvedba: krtača na vroč zrak je odličen pripomoček, saj lase suši in obenem oblikuje. Najprej lase na grobo osušite z navadnim sušilnikom, da se znebite odvečne vlage, nato pa okoli krtače na vroč zrak ovijajte posamezne pramene las ob čelu in na straneh, saj je ta predel najbolj viden, zato si zasluži največ truda. Ko se lotite konic, postavite krtačo navpično, da ustvarite več gibanja. Enako naredite tudi na zadnjem delu glave, le da lahko tam opravite bolj na hitro.

Najbolj brano