Brazilska depilacija. Da ali ne?

Letimo na luno, presajamo srca, računalniki sprejemajo odločitve namesto nas, ... a mnogo žensk za zaveso v kopalnici še vedno uporablja dobro staro prijateljico - britvico. Njeni začetki segajo tja daleč v 18. in 19. stoletje. Hmmm, kjer se je zalomilo?!

Brazilska depilacija. Da ali ne? - Foto: profimedia

Pomladno/poletni čas je bistveno bolj nemarno odkrit do vseh rdečin, vreznin, krastic in nesrečnih kraterjev, ki navadno ostanejo po operaciji vraščenih neprijateljic, ter se jih v kratkih hlačah in krilih tako prekleto dobro vidi. Zdaj je idealen čas, da tudi mi malce spregovorimo o depilaciji, vedno aktualni temi.

Idealne rešitve še vedno ni

Idealne depilacije žal še vedno ne poznamo, saj tudi najbolj sodobne metode, kot je trajno odstranjevanje dlačic z laserjem, ne ponujajo večne rešitve, poleg tega pa sam postopek traja zelo dolgo (več mesecev) in je še vedno precej drag.

Brazilska depilacija se je za povprečno poraščeno žensko (ki si je dlačice z nekajletnim britjem že pošteno okrepila) v praksi izkazala za eno izmed uspešnejših metod, ob upoštevanju dejstva, da je treba med prejšnjim in naslednjim obiskom vseeno malce poskrbeti za svojo kožo in med samim postopkom včasih stisniti zobe. No, tudi najcenejša ravno ni. A vseeno ...

Postopek. Dejstva. Plusi in minusi.

  • Dlačice morajo biti dolge vsaj dva, tri milimetre. Naj vas ne zavedejo oglasi, ki obljubljajo, da bodo letele stran vse, tudi miniminiminimikro dlačice. Ne bodo, razen, če imate res potrpežljivo kozmetičarko, ki se vas bo lotila še s pinceto. Pred posegom se raje dobro zdrgnite z brisačo, kot da bi naredili piling, saj imate lahko zaradi slednjega preobčutljivo kožo za depilacijo še nekaj časa.
  • Boli. Včasih ko hudič! Telo ob puljenju dlačic, sploh na tako nežnem predelu, kot so sramne ustnice, kratko malo ne more biti indiferentno do takšnega početja. Tako pač je in nesmiselno bi se bilo pretvarjati, da ni. A pozor - če ne bi bilo vredno potrpeti, brazilka danes ne bi imela takšnega uspeha, kot ga ima.
  • Koža potrebuje povprečno dan ali dva, da si opomore. Zato se naročite rajši kak dan pred odhodom (dva dni prej bo idealna rešitev) na dopust ali datumom seksi obletnice z vašim življenskim sopotnikom. Pomagajo tudi hladilna mazila, losjoni in podobno, za kar sploh ne dvomimo, da imate že zdavnaj na zalogi.
  • Da, dlačice SE vraščajo, ponovno ne glede na to, kaj obljubljajo oglasi. V samem principu gre za popolnoma enak postopek, kot pri vseh ostalih voskanjih - puljenje. Dlačice morajo torej pri rasti prebiti zunanjo plast kože in ker so zaradi puljenja bolj šibke, se zlahka vrastejo.
  • Kožo zato negujte, vlažite ter skrbite za redni piling in dlačicam pri vsem skupaj priskočite na pomoč. Pa še vedno se bo našla kakšna revica, ki ne bo zmogla napora in se bo ukrivila pod kožo. Grozno neprijetno, a praktično neizbežno. Pozanimajte se že pri kozmetičarki kako je z izdelki proti vraščanju dlačic ali pa kupite podoben izdelek v kakšni bolje založeni drogeriji.
  • Nepreverjena informacija: menda naj bi proti vraščanju pomagal tudi običajen tonik za obraz, ki ga nanašamo na kritične predele, saj mehča kožo in omogoča dlačicam lažjo pot na prosto.
  • Zadrega na mizi. Roko na srce - ne gre za ravno najbolj dostojanstveno držo, ki bi si jo človek lahko zamislil, a naj vas kar upravičeno tolaži misel, da jih je kozmetičarka videla pred vami že nešteto in vaša ni prav nobena izjema med njimi. V nekaterih salonih stranke dobijo provizorične hlačke za enkratno uporabo, podobne tistim, ki jih dobite nekje pri masaži, v drugih pa boste le v majici, seveda spodaj brez pristale na mizi, točno takšne, kot vas je ustvarila mati narava.
  • Končni rezultat: Zakaj nisem tega storila že včeraj?! Brazilka je sigurno ena izmed najbolj 'seksi depilacij'. Vsaj prvih 14 dni oz. dokler ne pridejo dlačice do površine. Počutile se boste zapeljive, gladke, negovane in sveže. Koža bo lepa in nedotaknjena, ne glede na to, kako oster rob imajo vaše najljubše hlačke. Sploh na morju je slednje dejstvo skoraj neprecenljivo, saj lahko popolnoma pozabite na vse v zvezi z dlačicami. Obljubimo!
  • Za konec. Kaj želite povejte, preden začnete. Pri brazilski depilaciji je pogosto v navadi, da ostanete 'brez vsega', zato prej povejte, če si želite črtico, kvadratek ali karkoli drugega. Za vsak slučaj. 

Cene:

Strošek se giblje povprečno od 20-25 EUR, poseg pa traja od 20 do 40 minut odvisno od izurjenosti in hitrosti strokovnjaka.

Kje?

Po Sloveniji je brazilsko depilacijo možno opraviti že v skoraj vsakem kozmetičnem salonu. Mi smo jih našli preveč, da bi jih le nekaj izpostavili. Pobrskajte po spletu, preberite kakšnega od forumov za prvi vtis in se dogovorite za termin. Ne bo vam žal.

Najbolj brano