Boj s celulitom

Iskreno in po domače o sovražniku vseh žensk sveta. Celulitu.

Boj s celulitom - Foto: Fotografija promocijsko gradivo, Fotografija Shutterstock

Na sezono topkov, tunik, krilc, vročih hlačk, sandal in japank, se je dobrodošlo vsaj malce pripraviti. No, vsaj tiste, ki so bile čez hladno sezono 'prezasedene' s tisoč in eno stvarjo. Saj vemo, saj vemo . . Reees ni bilo časa za bolj intenzivno vadbo.

Celulit je naporna reč. Pika.

A boj z njim v resnici ni tako zelo zahteven, le odločimo se za vraga že enkrat to speljati in se končno posloviti od njega. Ne komplicirajte preveč, saj ste v življenju sprejeli že malo morje bistveno težjih odločitev. In dokler se boste smilili sami sebi, ne boste nikamor prišli. Pika.

Tako enostavno je to.

Ne bomo lagali, da se bo karkoli zgodilo čez noč, z disciplino in vsaj malo trdne volje, pa bodo rezultati zelo hitro tu. Ko se boste začeli bojevati z vsem skupaj, se tega lotite v celoti, saj vam po drobtinicah ne bo nikdar uspelo, poleg tega, pa se vam bo zdelo da se s to težavo borite v neskočnost in da je tako ali tako vse skupaj en velik larifari. Vemo, da vse spodnje že veste, ampak čas je, da začnete to tudi početi. Ne le zaradi celulita in izgube kakšnega kilograma. Zaradi vas in vašega dobrega počutja! Vse ostalo pride z roko v roki.

 • Pravilo št. 1

  Nehajte komplicirati. Ukrepajte in to danes!

 • Pravilo št. 2

  Pijte vodo in še več nje, sicer bo vsak trud zaman.

 • Pravilo št. 3

  Zmanjšajte (slabe) ogljkove hidrate na vsaj 50%, manko pa nadomestite s kvalitetno zelenjavo.

 • Pravilo št. 4

  Izberite si najljubšo vadbo, ki jo vzdržujte vsaj 2x na teden. Če vam to ne uspe, pojdite pa vsak dan na hitri pol urni sprehod. Izgovori so iz mode. VZTRAJAJTE!

 • Pravilo št. 5

  Kupite si kvaliteten anticelulitni izdelek za nego telesa ter ga dosledno uporabljajte.

 • Pravilo št. 6

  Masirajte! Ali z rokami ali pa si pomagajte z masažnimi pripomočki, kot je lesena krtačka na sliki. Pritiskajte močno in predvsem masirajte redno. Zlata vredno. (Opomba - da, pogosto malo boli, zato malce potrpite.)

 • Pravilo št. 7

  Toplo/hladna izmenjava pri tuširanju bo pripomogla k boljši cirkulaciji. (Opomba - to lahko storite tudi na prsih, za njihovo čvrstejšo prihodnost.)

 • Pravilo št. 8

  Čokolade in ostale 'skušnjavčke' - podarite kakšnemu moškemu, otroku ali upokojencu. Svoje sotrpinke izpustite iz tega seznama obdarovalcev.

In ne pozabite . .

Tudi če vam ne uspe doseči 'videza s plakatov', se prav nič ne sekirajte. Boste pa drugo leto čisto zares.

SOS za pridne

Predstavljamo še nekaj vrlih in pridnih pomočnikov, ki naj vam bodo v veliko pomoč! Srečno.

Najbolj brano