7 korakov do popolno oblikovanih obrvi

Lepo urejene obrvi so kot okvir naših oči, zato moramo za njih redno skrbeti. Pripravili smo vam nekaj nasvetov kako se tega lotiti.

Obrvi

Za začetek moramo izbrati primerno pinceto:

  • Pinceta z ozko konico je primerna za odstranjevanje majhnih in tankih ter vraščenih dlačic.
  • S pinceto s poševno konico imate največ kontrole nad puljenjem.
  • Pinceta s kvadratno konico pa je najbolj primerna za puljenje grobih dlačic ali za odstranjevanje več dlačic naenkrat.

1.

Obrvi si pulite zvečer, zato, da zjutraj ne boste več imeli rdečice. Če greste zvečer na zabavo, poskrbite za obrvi že večer prej ali vsaj dve do tri ure pred odhodom. Odvisno od občutljivosti vaše kože.

2.

Najboljše je, da si obrvi pulite takoj po tuširanju, saj so pore takrat bolj odprte, zato je puljenje lažje in manj boleče. Lahko pa namesto, da skočite pod tuš, uporabite vročo brisačo, ki jo za nekaj minut položite na obrvi, in ustvarite podoben učinek.

3.

Najboljše je, da poskusite pri puljenju dlačico s pinceto prijeti čim bližje korenini. Tako se boste izognile temu, da bi jo le odščipnile namesto izpulile.

4.

Če si boste same oblikovale obrvi, potem je najboljše, da za oblikovanje uporabite svinčnik. S tem preprostim pripomočkom, boste lahko hitro in učinkovito ugotovili, kakšna dolžina obrvi je primerna za vas.

Držite ga navpično ob nosnici. Obrv naj se začne na zunanji strani svinčnika. Populite vse dlačice, ki rastejo naprej od svinčnika. Postopek ponovite na drugi obrvi. Postavite en del svinčnika na zunanji rob očesa in drugi del poravnajte tako, da je ob nosnici. Vse dlačice, ki štrlijo stran od svinčnika populite. Ponovite na drugem očesu. Najvišjo točko loka obrvi pa najdete tako, da držite del svinčnika ob nosnici, z drugim delom pa poiščete sredino šarenice in ga prestavite svinčnik na njen zunanji rob. Kjer se svinčnik dotakne obrvi, tam mora biti najvišji del loka. Pomembno pa je, da pri oblikovanju vseeno upoštevate svojo naravno obliko obrvi.

Če si ne zaupate pri oblikovanju obrvi, obiščite kozmetičarko, nato pa doma sami ohranjajte obliko.

Trik! Tiste, ki imate manjše oči, si lahko privoščite večji razmak med obrvema in tako ustvarite videz večjih oči.

Šablona. V bolje založenih drogerijah si lahko kupite tudi šablone za oblikovanje obrvi.

5.

Z glavničkom si počešite obrvi navzgor in z majhnimi škarjami odrežite tiste, ki štrlijo ven.

6.

Po puljenju nanesite na razdražen del hladne čajne vrečke. Priporočamo, da jih preden si začnete oblikovati obrvi, daste v zamrzovalnik. Tako bodo hitro pripravljene za hlajenje in olajšanje poškodovane kože.

7.

Če niste prepričane, raje populite manj kot preveč. Tako si boste pustile nekaj manevrskega prostora za ponovno oblikovanje. Pri obrveh nikakor ne velja pravilo 'manj je več'.

Preberite še: M. Fiction: Sestrski dvojec, ki skozi nepričakovane materiale izraža ravnovesje med umetnostjo in uporabnostjo

Priporočamo tudi: Poglejte, zakaj je kopanje v topli kopeli tako priporočljivo!

Najbolj brano