64-letna Michelle Pfeiffer sledi svojim igralskim kolegicam s selfijem brez ličil. Videti je čudovito!

Michelle Pfeiffer, pa tudi Gwyneth Paltrow, Kate Moss in Sharon Stone. Tukaj so zvezdnice, starejše od 40 (pa tudi 60) let, ki so se odločile za naraven videz brez ličil.

64-letna Michelle Pfeiffer sledi svojim igralskim kolegicam s selfijem brez ličil. Videti je čudovito! - Foto: Profimedia

Michelle Pfeiffer pri 64 letih objavlja svoj obraz brez ličil. In videti je čudovito!

Tega ni storila prvič. Pravzaprav bi lahko rekli, da Michelle Pfeiffer večino časa objavlja selfije s popolnoma nenaličenim obrazom. A to še ni vse: pogosto ima tudi nekoliko razmršene lase, očala.... skratka, je popolnoma naravna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Pfeiffer (@michellepfeifferofficial)

To ne bi vzbudilo nobenega odziva, če ne bi bilo dejstva, da je ameriška igralka stara 64 let in da je pokazati lep, a zrel obraz dejanje velikega poguma. Ki si zasluži omembo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Michelle Pfeiffer (@michellepfeifferofficial)

O ageizmu, tj. diskriminaciji tistih, ki niso več mladi, se še vedno premalo govori. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije je "polovica svetovnega prebivalstva sovražno nastrojena do starejših", kar je resnično zaskrbljujoč podatek, ki bi nas moral spodbuditi k razmisleku. 

O čem govori Michelle Pfeiffer v svojih objavah? Govori o vsem. V zadnjem sledilce opozarja na prihajajoče volitve. V drugih pa pravi, da se odpravlja na snemanje ali da se pripravlja na jutranjo telovadbo. Anekdote iz vsakdanjega življenja, politična ali družbena sporočila. Govori o vsem, s ponosom pokaže svoj obraz takšen, kakršen je, brez ene same podlage. 

Da pa je staranje pomembna tema, dokazuje dejstvo, da se število starejših zvezdnic, ki se pokažejo brez ličil, začenja povečevati. Ko se to zgodi, se o tem veliko govori. 

Še ena ikona brez ličil je Gwyneth Paltrow. 49-letna igralka in ustanoviteljica Goopa se v svojih zadnjih objavah, posvečenih predstavitvi novih izdelkov iz linije Ultimate, povsem naravno pokaže pod tušem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

Kaj pa 48-letna Kate Moss, ki je ob predstavitvi svoje nove blagovne znamke Cosmoss objavila gol videoposnetek, prav tako popolnoma brez ličil?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Moss Agency (@katemossagency)

Omeniti velja tudi Sharon Stone, ki pri 64 letih (tako kot Michelle Pfeiffer) v bikiniju ponosno izjavlja, da je "hvaležno nepopolna na popoln dan".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone)

Toda seznam zvezdnikov, ki niso več mladi in ki so se odločili, da se ne bodo ličili, je (na srečo) zelo dolg. Dovolj je omeniti Alexandro Grant, partnerico Keanuja Reevesa in pionirko pravice do naravnega staranja. Vključno z belimi lasmi. 

Ne da ne bi cenili ličil, ki so dejansko neprimerljivo orodje za ustvarjalnost in izražanje osebnosti, ampak pravimo, da je tudi njihovo neuporaba močno politično dejanje, ki lahko kaže na razvoj v smeri svobode biti sam zase, premagovati stereotipe in vnaprej določene estetske kode.

"Ne smemo biti sužnji ličil," je nekoč v intervjuju dejala Linda Cantello, kreativna misel, ki stoji za ličili Giorgio Armani. V istem intervjuju se je spominjala, da kot mlada ženska ni mogla oditi od doma, ne da bi bila naličena. Nato pa je prišlo do razvoja. "Spoznala sem, da se moram ličiti zaradi sebe in ne zaradi drugih." Da bi se dobro počutila. In brez zasledovanja idealov popolnosti, ki ne obstajajo. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Horoskop: Najboljše učiteljice in učitelji so rojeni v teh nebesnih znamenjih

Priporočamo tudi: Amaya - Maja Keuc navdušila v pajacu priznane slovenske modne znamke

Najbolj brano