Nova lepotna vzdušja: Upornica, fant, dama

Sezona jesen in zima 2013/14 je revolucionarno zamajala temelje lepotnih trendov.

Lepota, 26. 10. 2013
Nova lepotna vzdušja: Upornica, fant, dama - Foto: IMAXTREE, Shutterstock.com, Tadej Windschnurer in promocijsko gradivo

Pravzaprav lahko rečemo: pozabite trende! Vse je v občutenju, v vzdušju, ki vas trenutno nagovarja. Dama? Fant? Se počutite uporniško? Le sledite svojemu srcu.

Upornica

Ključni videz sezone je uporniško začinjen. Osnova je izposojena iz leta 1990, ko je na sceno vstopala nova generacija mladih grunge upornikov in gradila temelje za new age estetiko. Novost je poudarjena spodnja veka (le kdo se obremenjuje zaradi razmazanih predelov pod očmi, če nam je pravzaprav vseeno?!).

»Obožujem močno, temno črto pod spodnjimi trepalnicami,« pravi vizažistka pri Maybelline, »krši vsa pravila.« Lasje na prvi videz ostajajo nedodelani, neoblikovani, čeprav je veliko truda vloženega v njihovo teksturo, ki je odgovorna za to novo, kul estetiko.

Lasje: Sveže umiti in nova dolžina

saint laurentPričeska upornice je veliko več kot umivanje in sušenje las. Gre za posnemanje naravnega videza in gibanja las, ki ne sme delovati preveč umetno.

Ko lase sušite s sušilnikom, s pomočjo gela za oblikovanje, ki ga v lase nanesete s prsti, ustvarite nenavadne, a naravne skuštranke – poudarite teksturo.

To sezono so manekenke novemu vzdušju upornice naproti zakorakale z novo dolžino las, ki sega do ramen ali še manj. Zakaj? Ker so videti veliko bolj kul kot dolgi lasje.

Podčrtano spodaj

kenzoPri Kenzu je vizažist Aaron de Mey poudaril spodnjo linijo očesa s temnim svinčnikom, ki ga je nanesel tudi na notranjo stran očesa. S temnim senčilom je nato še dodatno poudaril barvo in zmehčal linijo.

Nasvet: Če vas črna ne prepriča, jo zamenjajte s sivo, zeleno, rjavo ali temno modro. Tudi barvi draguljev – vijoličasta in intenzivno zelena – sta odlični nadomestek klasike.

Punca - Fant

McCartneyČeprav ta univerzalno privlačen videz deluje najbolj preprosto, potrebujete kar nekaj poguma, da se spopadete z gladko zalizanimi lasmi in fantovskim videzom brez ličil. Ključ do pravega videza punca fant je čist, naraven obraz, brez težkih podlag – naj se vidi struktura kože. V obraz dobro vtrite olje za nego kože, osnovno bazo in nekaj BB-kreme, nepravilnosti po potrebi prekrijte z blagim korektorjem. Če je mogoče, pozabite na maskaro. Za bolj odprt pogled jo nanesite na korene trepalnic, medtem ko konice pustite 'gole'.

Nasvet: Matirana koža morda res malce postara, toda – sijaj na nosu, čelu in bradi? Tega noče nihče, na teh predelih uporabite nekaj pudra.

Dama

MarniNaj bodo referenca Hitchcockove junakinje – nekaj čudovito 'norega' je v tem videzu. Dama ima rdeče obarvane ustnice, ki se kot znak aktualne nonšalance zabrišejo v kotičkih. Lasje so speti v velik, vendar nepopoln zvitek.

Nosite jo na ustnicah

Na modni reviji Derek Lam je kreativni direktor ličenja za Estée Lauder, Tom Pecheux, ustvaril močno, vendar satenasto barvo. »Ustnice sem obarval z ličili s tremi različnimi teksturami. Najprej sem nanesel klasično šminko, nato lak za ustnice in na koncu nekaj črnega senčila za oči. Ustvaril sem luksuzen, a obenem zelo minimalističen videz.

Figa

Damir DomaPrava pričeska bo videzu dame pričarala pravi karakter. »Brez napora ni nič, a napor se na koncu na pričeski ne sme poznati,« pravi kreativni svetovalec Redkena, Guido. Ključ do obstojnosti spete pričeske so pravi izdelki, s katerimi morate razvajati lase. Uporabite izdelke za volumen in teksturo (puder za lase na primer nanesite h korenu las, na lase pred sušenjem nanesite peno za lase za volumen ...). Oblikujte zvitek po želji (figo, šinjon), učvrstite ga z lasnicami in lakom za lase.

Nasvet:

• Za zabrisano in ubito barvo šminke nanesite z bombažno vato nekaj korektorja okoli robov ustnic.

• Za satenast učinek šminke po vašem izboru uporabite čopič za nanašanje senčila.

Pripravila: Petra Windschnurer

Najbolj brano