Nohtki naj bodo v barvah!

»Čudovit občutek je ustvariti barvo, zaradi katere se ženske počutijo lepe.«

Lepota, 23. 9. 2013
Nohtki naj bodo v barvah! - Foto: promocijski materijal

Tako pravi Essie Weingarten, ustanoviteljica in kreativni vodja blagovne znamke Essie, ki ji je Elle zastavila nekaj vprašanj o nohtih in njihovem najlepšem okrasu – barvi.

Kako je biti 'barvoholik'?

'Barvoholik' vidi svet v bleščečih, živih barvah. Določene barve prebudijo spomine, občutke, izkušnje, druge me spomnijo na ljudi in kraje. Lahko čepim v grmu na safariju ali sem doma v New Yorku, okrog mene je vedno čudoviti svet barv.

Opišite nam postopek – od navdiha do izdelka.

Barve lahko navdahne sončni zahod, čudovito umetniško delo ali izjemen videz na modni brvi. Včasih vidim čevelj in si mislim: »Vau, to je to.« Čevelj prinesem v pisarno ter zmešam vzorčno barvo, ki se z njim ujema. Potem pride ime. Ime mora ustrezati barvi. Izbira imena je tako zabavna! Iskreno povedano, včasih se ga domislim v trenutku, in za to sem hvaležna.

Zakaj so nohti kot modni dodatek pomembni?

Ko vas nekdo pogleda, opazi tri stvari: vaše oči, vaše čevlje in vaše roke. Roke povedo veliko in vas predstavljajo kot osebo. Če so negovane, pomeni, da ste negovani vi: ste organizirani in stvari imate pod nadzorom.

Imate svoj najljubši odtenek Essie? Katerega imate trenutno na nohtih?

Vse imam rada, vsi so moji otroci. A če bi morala izbrati, bi izbrala naš svetovno znani odtenek Ballet Slippers, ki nam je prinesel velikansko pozornost po vsem svetu in je še vedno ena od naših najbolj priljubljenih barv. Za nas je naredil nekaj, česar ne more ponoviti nobeno drugo kozmetično podjetje.

Danes imam na nogah Who's She Red, popolno rdečo barvo za vroče poletje; na rokah pa en nanos barve Ballet Slippers in en nanos barve Mademoiselle. Ustvarjanje lastne barve s pomočjo dveh odtenkov je še ena posebnost, ki jo Essie ponuja ženskam.

Je nega nohtov enako pomembna kot nanašanje barve?

Vsekakor. Skrb za nohte je enako pomembna kot to, da so videti dobro. Če le nanašate barvo, je tako, kot bi nanesli ličila, ne da bi si prej očistili kožo in jo navlažili. Nohti potrebujejo osnovni premaz za zaščito pred madeži, ki pomaga tudi, da se barva oprime nohta. Nohti bi morali biti tudi navlaženi.

Kaj je najpomembneje pri negi nohtov, na kaj ženske ne bi smele pozabiti?

Eden izmed najpomembnejših izdelkov, ki sem jih ustvarila, je olje Apricot Cuticle Oil. Vsi moški, ženske in otroci bi ga morali uporabljati. Obnohtno kožico pomaga ohranjati ob korenu nohta in roke so videti čudovito. Svetovala bi tudi, da nohte vedno pilite v eni smeri, da se ne cepijo, in, seveda, vedno imejte navlažene roke, da bodo videti mlade.

Kaj naredite, ko si zlomite noht?

Vse poskušam najprej rešiti sama. Vzamem čajno vrečko, odstranim čaj in uporabim papir, da z njim prilepim noht, dokler ne pridem do salona, kjer to uredijo profesionalno.

Kaj naj upoštevajo ženske, ko izbirajo svojo barvo za nohte?

To ni nič več kot barva, zato se igrajte in zabavajte! Gre le za to, da se počutite dobro. Ne skrbite, ali barva pristaja vašemu tenu kože ali ne, pomembno je samo vaše počutje.

Katere zvezdnice nosijo odtenke Essie?

Morda je nevarno imenovati nekatere, druge pa izpustiti, saj smo hvaležni vsaki med njimi. A če že sprašujete: kraljica Elizabeta II., Kate Middleton, cambriška vojvodinja, Julia Roberts, Oprah Winfrey, Angelina Jolie, Mary J. Blige, Lady Gaga, Salma Hayek-Pinault, Rihanna, Serena Williams in Madonna, če naštejem nekatere. Lahko bi jih navedla od A do Ž.

Essie Weingarten

»Ko sem bila še deklica, me je mama za nagrado vodila v salon na manikiro. To je bil zame čaroben kraj. In ko sem odrasla, so negovane roke postale osrednji del moje nege; še vedno rada zahajam v salon. Pomeni mi sproščujočo izkušnjo in še vedno neke vrste nagrado.«

Prevedla in priredila: Petra Windschnurer

Najbolj brano